Sådan får du adgang til en port med et Huber Needle

Sådan får du adgang til en port med et Huber Needle

En implanteret havn, der normalt henvises til simpelthen som en havn, er ofte placeret hos patienter, der kræver langvarig IV-behandling, kan kræftpatienter, der modtager kemoterapi, komme i tankerne, da de modtager flere runder af kemo over en længere periode. En sygeplejerske, der er certificeret i havnets adgang, kan få adgang til havnen med en Huber nål til andre typer af IV medicin og væsker. Kræftpatienter kan indlægges på grund af tilstande, der ikke er relateret til deres kræftdiagnose; porten tillader IV adgang med kun en nålestang. En port kan også bruges til at tegne blod til laboratoriearbejde. Patienter med havne har typisk meget dårlige årer, og det er næsten umuligt at få adgang til dem.

Forbered udstyr

Før du begynder, vask dine hænder. Da porten er i et større blodkar, minimerer aseptisk teknik risikoen for infektion. Placering af Huber nålen er en steril procedure. Brug en maske, mens du udfører denne procedure. Don sterile handsker og åbent centrallinje, ved hjælp af indersiden som et sterilt felt.

Åbn Huber nålemballage og læg nålen i sterilt felt. Pas på ikke at røre en ikke-steril overflade med nogen del af nålen. Vedhæft en 10cc sprøjte med normal saltvand til enden af ​​slangen fastgjort til nålen. Skyl, indtil slangen er primet med saltvand.

Palpér den implanterede port til midten af ​​havnen. Indføringsstedet føles svampet. Efter identifikation af indsætningsstedet, giv ikke sterile handsker. Rengør indsætningsstedet med chlorahexidinpind eller efter din facilitetens protokol. Begynd i centrum, arbejder udad. Lad området tørre grundigt.

Adgang til port

Fjern nålbeskyttelsen fra Huber nålen. Placer to fingre på hver side af havnestedet med en dominerende hånd for at stabilisere huden omkring porten. Ved at holde nålen med den anden hånd skal du tage fat i de fleksible "vinger" ved at bruge tommelfingeren og langfingeren. Stik nålen i 90 graders vinkel, indtil du mærker, at nålens ende rammes bag på porten.

Løsn forsigtigt nålen, og advarsel patienten om at ligge stille, da nålen ikke er sikker. Vedhæft en 10cc sprøjte med normal saltvand til enden af ​​slangen. Træk tilbage og aspirer for at bekræfte tilbagelevering af blod. Spyl rør med alle normale saltvandssprøjter. Fastgør nålen efter dit anlægs politik. Nogle faciliteter må ikke tillade, at tape anvendes. Cover site med gennemsigtig dressing, der sikrer, at hele webstedet er dækket.

Markér dressing med dato, klokkeslæt og din initialer i udpeget område på dressing. Clamp tubing, hvis ingen infusion eller medicin skal gives; ellers fastgør IV rør og begynder infusion. Fjern bortskaffelse af affald, bortskaffelse af sprøjter og eventuelle skarver i godkendt sharps container. Vask dine hænder og dokumenter portadgangen i patientens diagram. Overvåg webstedet og skyll efter dine anlægs retningslinjer.

Tips

Begyndere kan finde det nemmere at få nogen til at hjælpe dem de første par gange, de har adgang til en havn. Denne person skal have erfaring med adgang til og fejlfinding af porten, og skal kunne overtage proceduren, hvis det er nødvendigt.

Advarsler

Kun sygeplejersker, der er certificeret til at få adgang til implanterede porte, bør forsøge at få adgang til en port. Lad ikke nogen del af nålen eller slangen blive kontamineret. Stram aseptisk teknik skal bruges til at forhindre potentielt dødelige infektioner. Dokumentplacering af adgang og jævnligt check for patency. Følg dit anlægs retningslinjer for spyling port og dressing ændringer.

Del:
Kommentarer