Sådan dræber du Maggots i et åbent sår

Sådan dræber du Maggots i et åbent sår

Det kan lyde mærkeligt og endda lidt modbydeligt, men læger har brugt maggoter til at stoppe spredningen af ​​nekrotisk kød i sår, dræbe skadelige bakterier og endog fremme væksten af ​​ny hud. På den anden side kan dit kæledyr fra tid til anden indgå myiasis, som er en infektion af flylarver, i et sår. Selvom brugen af ​​maggoter fremmer helbredelse, skal du rense flylarverne fra såret for at holde et dyr sundt.

Skyl såret med varmt sæbevand. Dette vil vaske et antal maggots på overfladen.

Hæld en kasket fuld af hydrogenperoxid over såret og lad det fungere i infektionen. Dette vil også hjælpe med at dræbe mange af de maggoter, der er på sårets overflade.

Påfør en dusting af majsstivelse til såret for at smøre eventuelle mageflader tilbage på overfladen, og inspicer yderligere for at afgøre, om maven er gået dybere ind i såret.

Sug et gazebånd i terpentinolie.

Påfør det gasbindede gennemblødte bandage til det åbne sår. Dette vil tegne og dræbe mavekorn, der har gravet dybt ind i såret, såvel som eventuelle maggoter på overfladen.

Hold den terpentin-gennemblødte bandage på såret i op til 1 time, inspicere det fra tid til anden.

Tør forsigtigt de døde mave, der har arbejdet på sårets overflade. Brug et par pincet til at fjerne mave, der ikke tørrer rent.

Påfør en anden terpentin-olie-gennemblødt gasbindforbindelse for at tegne eventuelle resterende mave, der er dybe i såret.

Tips

I tilfælde af at dit dyr har lidt et livstruende sår, der er smittet med maggoter, skal du søge råd og pleje af din dyrlæge for yderligere assistance.

Advarsler

Maggot terapi er en relativt gammel metode, men det bør eksperimenteres med kun under pleje af en autoriseret læge. Nogle maggots bærer skadelige bakterier, der kan fremme sygdom og infektion.

Del:
Kommentarer