Sådan dråber du et kryds

Sådan dråber du et kryds

Flåter er ikke insekter, men faktisk medlemmer af arachnid familien, sammen med edderkopper og skorpioner. De små skabninger suger blodet af deres ofre. De kan ikke hoppe eller flyve. I stedet venter ticks i børste for et offer at passere og så låses på offeret. Flåter truer både mennesker og kæledyr. De bærer en række sygdomme, såsom Lyme sygdom og Rocky Mountain plettet feber. Fjern og kassér tæpper med det samme.

Tag fat i krydset med pincet. Træk forsigtigt for at fjerne krydset.

Sæt kryds i en flaske gnidningsalkohol. Flåter kan drukne. Ifølge US Department of Energy har de små lunger og kræver lidt luft. Små bobler tillader tæget at holde sig i live i normalt vand, men hvis du taber tæsken i alkohol, tilføjer alkoholens damp til væsken og afskærer tikens iltforsyning.

Sæt kryds i et væv og skyll det ned på toilettet. Hvis alkohol ikke er tilgængelig, afhjælper spildmetoden afkrydsningen. Spyling må ikke drukne tæsken, men det spærrer flåternes forsyning af mad, og tæget vil dø.

Tips

Efter afmontering skal du kontrollere omhyggeligt. Hvis hovedet mangler fra væsenet, skal du se på såret. Hovedet kan forblive indlejret i huden. Behandl hovedet som en splinter og fjern den med en nål.

Advarsler

Må ikke knuse ticken. Hvis krydset er inficeret med noget, vil knusning af krydset simpelthen sprede sygdommen. Vask hænderne grundigt efter fjernelse eller håndtering af flåter.

Del:
Kommentarer