Sådan diagnostiserer du knæpine

Sådan diagnostiserer du knæpine

Millioner af mennesker lever med kronisk knæsmerte. Knæet er en kompleks led, og der er mange situationer, der kan forårsage knæsmerter. Det første skridt i håndtering af din smerte er at få din tilstand korrekt diagnosticeret. Personer, der er ældre, kan bare pusse det ud som gigt. Knæsmerter kan dog være et problem med musklerne, ledbåndene og / eller senerne og ikke nødvendigvis skade på leddbrusk eller knogler. Et revet ligament som ACL har brug for en anden behandlingsmetode end knogles knogleskørhed. Da forskellige diagnoser kræver forskellige behandlingsplaner, kan du ikke klare din tilstand effektivt, før du kender den nøjagtige årsag. Så snart du mærker knæsmerter, er det bedst at kontakte din læge, så han eller hun kan udføre de nødvendige tests for at bestemme årsagen til din smerte.

Lav en liste over de symptomer, du oplever, herunder når knæet ofte opstår. Prøv at bestemme, hvornår dine symptomer er værre, og når de er bedre. For eksempel er din smerte værre med aktivitet eller virker det værre efter at være inaktiv? Hvilke bevægelser (vridning, bøjning eller roterende) øger smerten?

Prøv at beskrive den type smerte. Er det kedeligt og surt eller er det skarpt og stivende? Fortæl din læge, hvis du har smerter, er nylige, eller det har været progressivt værre i løbet af uger eller måneder.

Vær opmærksom på andre symptomer som følelsesløshed eller prikkende. Bemærk, om smerten er på knæets forside, bag knæet eller på den ene side. Låses eller knuses knæet? Alle disse oplysninger vil hjælpe din læge med at bestemme årsagen, hvis din smerte og de mest hensigtsmæssige tests har gjort.

Besøg din læge for en komplet fysisk eksamen. Hun vil se for at se om der er hævelse, rødme eller deformitet i leddet. Din læge vil også teste for ømhed i bestemte områder af knæet samt teste din rækkevidde af bevægelse og styrke. Hun vil gerne vide, om du har oplevet nylige feber, vægttab eller andre symptomer, der kan være tegn på en sygdom, der forårsager knæsmerter.

Din læge vil notere sig, hvis du er overvægtig, hvilket kan lægge for meget stress på knæet samt diskutere dine fysiske vaner. Han eller hun vil gerne vide, om du træner regelmæssigt for at holde kroppen streng og fleksibel. At vide, hvilke sportsgrene og hobbyer du deltager i, vil hjælpe med at bestemme, om der er en overforbrugsskade, der forårsager dit knæsmerte.

Under din eksamen skal du fortælle lægen, hvis du har haft en nyulykke eller har en gammel skade. Det er også nyttigt at få en liste over alle typer behandlinger, du allerede har forsøgt, og om de hjalp eller gjorde din smerte værre eller ej.

At få en røntgenstråle er nyttig at fortælle om der er problemer med knoglerne eller fællesrummet. Røntgenbilleder kan afhente frakturer, tumorer eller degenerative ændringer som arthritis.

At have en MR vil afgøre, om smerten skyldes muskler, blødt vævsskade eller ligamentskader.

Hvis din læge mistænker visse typer af gigt, kan de trække væske fra det led, der skal undersøges. Blodprøver kan også være nødvendige for at afgøre, om du er smerte på grund af en sygdom snarere end en skade.

Tips

Stop enhver øvelse, der forårsager knæsmerter. Hvis din smerte er resultatet af motion eller sport, kan der være nogle enkle ændringer, du kan gøre i din kropsmekanik eller teknik, der vil lindre dine symptomer. Tal med din træner eller coach om dine symptomer.

Advarsler

Aldrig ignorere smerte. Smerter er et signal fra din krop, at noget er forkert. Jo længere du ignorerer, at smerte jo værre din situation kan blive. Jo værre din skade bliver, jo mere involverer din behandlingsplan, og genopretningstiden vil være.

Del:
Kommentarer