Sådan bruges kun vand i min forstøver

Sådan bruges kun vand i min forstøver

Nebulisatorer bruges ofte af børn og voksne til at behandle astma eller andre vejrtrækningsforhold. Denne luftmaskine konverterer væske, som astma medicin, til en åndbar fin tåge. I stedet for medicin kan en saltvandsvandopløsning eller vand alene bruges til at hjælpe med vejrtrækning. En forstøver er særlig nyttig for hoster, fordi det hjælper med at fugte næsepassagerne og trænge ind i lungerne for at roe hoste. Indånding af tåge fra en forstøver øger opløsningens effektivitet i det, selvom det bare er rent vand.

Kontroller, at forstøveren er ren og indeholder ingen lægemiddelrester eller andet snavs. Hvis det skal rengøres, tag det fra hinanden og vask det med flydende sæbe og vand. Skud overskydende vand og lad det tørre helt, før du sætter det sammen igen. Hvis forstøveren ikke behøver at blive vasket, skal du kun sterilisere mundstykket ved at rense det med bomuldskugler eller et papirhåndklæde dyppet i 94 procent alkohol. Genmonter mundstykket igen, når det er rengjort.

Placer forstøveren på et rent, solidt bord. Sæt den i en stikkontakt.

Fyld nebulisatoren med vand eller vand på flaske, hvis det er angivet. Pas på ikke at overfylde. Der vil være en niveauindikator på nebulisatoren, og vandet skal fyldes op til det niveau. Spring over eventuelle yderligere trin som instrueret af nebulisatorinstruktionerne vedrørende udfyldning af forstøverens kop med medicin. I dette tilfælde bruger du kun vand.

Tænd for forstøveren og kontroller om tåge kommer ud af mundstykket. Sluk forstøveren.

Tag mundstykket og læg det i eller omkring munden, afhængigt af hvilken slags mundstykke din nebulisator kommer med. Nogle nebulisatorer har et mundstykke, mens andre har en rem til at placere rundt om hovedet for komfort. Luk din mund.

Tænd for forstøveren. Nebulisatoren skal holde sig på bordet eller den plane overflade. Indånd dybt og ånder langsomt gennem næsen. Hold munden lukket. Fortsæt vejret ind og ud langsomt i flere minutter. Dybe vejrtrækninger vil forkorte den tid, nebulisatoren skal bruges. Du behøver ikke at holde nebulisatoren på, indtil vandet er væk. Fortsæt vejret, indtil du føler dig bedre eller vil tage en pause.

Sluk nebulisatoren, når den er færdig, og tag stikket ud. Fjern mundstykket og tør munden med væv. Fjern eventuelt overskydende vand og rengør nebulisatorens stykker med sæbe og vand.

Tips

Tal med din læge om at bruge bare vand i forstøveren, hvis du er usikker på hvilken virkning det vil have på dig. Vandtåge er sikkert for stort set alle. Ifølge nebulizer brugere, ved hjælp af bare vand hjælper med lungesygdomme, astma og endda allergier hos både voksne og børn.

Del:
Kommentarer