Sådan bruges Iodoform Gaze

Sådan bruges Iodoform Gaze

Iodoform gaze er en lille strimmel steril gaze, der bruges til at pakke sår for at forhindre lukning på ydersiden, når dræning fra indersiden er nødvendig. Fælles anvendelser for iodoformgasbind er staph-infektioner i hud- eller kirurgisk indsnit, som begge skal dræne væskemateriale ud af kroppen.

Brug af Iodoform Gaze

Har en assistent holde flasken iodoformgasbind og fjern låget. Brug sterile handsker, og træk iodoformstrimlens ende ud af flasken ved hjælp af sterile pincet. Vær yderst forsigtig for ikke at røre ved ikke-sterile overflader.

Lad din assistent lægge hætten på flasken med iodoformstrimlen stikker ud, når en tilstrækkelig mængde iodoform er fjernet. Skær gazen 2 eller 3 cm fra hætten med steril saks. Hele stripen du holder er steril og klar til at blive pakket i såret. Estimere og registrere mængden af ​​gasbind, der anvendes.

Brug en steril, bomuldsspids applikator til at skubbe gasbindet ind i såret. Gazeen skal pakkes ved at folde frem og tilbage i såret. Brug nok gasbind til at pakke hele såret, men lad ca. 3 cm stikke ud af såret til tape på plads.

Fjern det brugte gasbind, når såret er klar til at blive rengjort og ompakket. Dette er normalt en gang om dagen, men timingen afhænger af lægens ordrer. Gazeen skal være let at fjerne, og den skal bortskaffes korrekt, når den er fjernet. Genindpak såret ved hjælp af en iodoform strimmel 1 til 3 cm kortere end startstykket.

Berør kun den ikke-sterile del, der var uden for flasken med den ikke-sterile hånd. Når du bruger iodoformen til anden gang, kan fligen, der stikker ud af flasken, trækkes med en ikke-steril hånd. Når gazen er trukket ud, vil den ende, der skæres, være steril og kan bruges til at pakke såret. Skær blot gasbindet mindst 2 tommer fra den ikke-sterile del, du holder.

Tips

Mange værfter af iodoformsgas kommer i en flaske. Den længde, du har brug for, skal skæres fra massen ved hjælp af sterile procedurer.

Advarsler

Sørg for, at såret er rent, inden du pakker eller ompakker med iodoformgasbind. Sørg for, at iodoformgazen forbliver steril under proceduren.

Del:
Kommentarer