Sådan bruges Epsom Salt på en række måder

Sådan bruges Epsom Salt på en række måder

Hvis du nogensinde har hørt om Epsom salt, er chancerne for, at du også har hørt det hilste for at være noget af en naturlig kur. I århundreder har man tænkt sig at helbrede alle slags lidelser, fra forkølelse og overbelastning til hudproblemer, for at lette stress ved at hælde en cupful i badet. Men som det ofte sker, moderne medicin har forkælet mange af disse gamle hustruers fortællinger og fundet mangel på bevis for andre. Nogle af disse Epsom salt rygter er harmløse; Men nogle af dem kan faktisk være mere skadelige end nyttige. Hvis du har en flok, som du håbede at bruge, skal du ikke bekymre dig. Epsom salt har sine anvendelser. Bare uddanne dig selv, før du prøver det.

Relaterede: Sådan bruges Epsom Salt som gødning

Som et afføringsmiddel

Selvom Epsom-salt kan bruges som afføringsmiddel ved blot at blande noget ind i dit vand, kan det være farligt for personer med visse kroniske sygdomme som nyretilfælde eller spiseforstyrrelser. Derfor er det vigtigt at tjekke med din læge, før du bruger dem. Hvis du får OK fra din læge, vil det arbejde ved at trække væske ind i tyktarmen og hjælpe dig med at passere affald.

Relaterede: Sådan bruges Epsom Salt som afføringsmiddel

Til detox

Selvom Epsom salt kan bruges sikkert som afføringsmiddel med råd fra din læge, er det kun sikkert at bruge det oralt og ikke som enema. Epsom salt enemas kan føre til magnesiumforgiftning med symptomer på smerte og hævelse, kvalme, opkastning eller endda død i ekstreme tilfælde. Din krop indeholder magnesium, som findes i Epsom salt, men for meget magnesium kan nemt blive giftigt. Spil det sikkert og brug kun Epsom salt som oralt afføringsmiddel med din læge tilladelse.

Relaterede: Sådan bruges Epsom Salt til at rense mit kolon

At slappe af muskler

Epsom saltbadet til at slappe af muskler kan være den mest almindelige måde at bruge Epsom salt på; Men da forskeren Paul Ingraham gik på udkig efter beviser for dette krav i 2006, fandt han ingen. Skønt legenden siger, at det er meningen at detoxificere musklerne ved osmose, er der ingen videnskab bag disse påstande. Stramme muskler kan dog afslappes med et varmt bad, og nogle mennesker nyder den måde, hvorpå Epsom salt gør vandet til at føle. Der er ingen kendte negative konsekvenser for badning i Epsom salt, men det kan måske ikke hjælpe dine muskler mere end et almindeligt olbad.

Relaterede: Hvordan virker Epsom Salt Relax muskler?

I et bad

Der findes ingen støttede videnskabelige undersøgelser, der har vist nogen positiv fordel for at bade i Epsom saltvand. Hvis du kan lide den måde, Epsom salt føles i badevandet, skal du ikke frygte, fordi der heller ikke er peer-reviewed undersøgelser, der viser eventuelle negative virkninger af badning i Epsom saltvand. Det er sandsynligvis ikke en god ide for børn eller nogen, der måske kan sluge deres badevand, men som indtager det kan have negative virkninger.

Relaterede: Epsom Salt Bath Fordele

Til ømfødder

Søge dine fødder i Epsom saltvand er længe blevet anbefalet som en måde at lindre mavesmerter på, men ligesom i blødning i et Epsom saltbad, er der ingen undersøgelser for at bevise sundhedsmæssige fordele. Hvis du har mavesmerter, skal du prøve andre professionelt anbefalede midler som f.eks. Løfte dine fødder, massere dem og anvende ispakker og forebyggende foranstaltninger som iført velpassede sko og opretholde en sund vægt.

Relaterede: Sådan suger du fødderne i Epsom Salt

At behandle sår og nedskæringer

Sår, der sker hjemme, kan være skræmmende, og mange af os er usikre på, hvordan man skal rense grundlæggende sår. Din læge vil sandsynligvis anbefale at bruge en basisk saltopløsning, som er et andet ord for saltvand. Normal saltvand kan købes eller laves hjemme, selvom det bliver sterilt, hvis det købes hos apoteket. Hvis du er i klem og skal lave nogle hjemme, skal du bruge 2 teskefulde salt til 1 quart vand. Mere salt end det, der kan irritere såret og forlænge helingen.

Relaterede: Behandling af sår med saltvand

At bruge på huden

Som det er tilfældet med mange foreslåede medicinske anvendelser af Epsom-salt, er der ikke noget bevis for at det kan hjælpe med at koge på nogen måde. Hjem behandling af koger er ret grundlæggende; Anvend kun en varm, fugtig kompressor flere gange om dagen, indtil kogen åbner på egen hånd, afløb og begynder at helbrede. Hvis dette ikke sker inden for to uger, skal du sandsynligvis se læge til lægehjælp. Lægen vil dræne kogen med sterile instrumenter og sørge for, at du ikke har en mere alvorlig infektion.

Relaterede: Epsom Salt & Koger

At slippe af med træstubbe

Selvom Epsom-salt ofte får en masse ære (misplaceret, som det viser sig) for at hjælpe fysiske lidelser, det er faktisk langt mere nyttigt som et gartneri værktøj. Epsom salt giver planter magnesium, som hjælper med at forhindre gulning af planter. Selv om det har positive fordele, kan det også hjælpe dig med at slippe af med den gamle træstub ved at dehydrere det og forårsage forfald. Med en bor og en mættet opløsning af Epsom salt og vand vil din irriterende stub være død i tre til fire måneder.

Relaterede: Epsom Salt Solution til Stump Fjernelse

Til Houseplants

Hvis dine kageplanter bliver gule, kan de have enten en sulfat- eller magnesiummangel, som begge kan hærdes af en dosis Epsom-salt, som er en naturlig kilde til begge mineraler. Du kan anvende det på rødderne eller spray det på bladene, og det virker særligt godt for visse planter, som roser eller tomater. Anvend ikke bare med opgave selv - det kan skade planter, der ikke har brug for enten mineral.

Relaterede: Hvor meget Epsom Salt skal bruges til Houseplants?

At bruge på dine kæledyr 'poter

Det kan være følelsesmæssigt svært, når din hund bliver såret, især fordi det ikke altid er klart, hvordan man hjælper ham: Du kan ikke bare smække en bandage på en furrypote. Epsom salt kan bruges på flere måder til hunde, der kan hjælpe dig med at undgå en tur til dyrlægen. Det kan bruges til at rense mindre sår, fjerne allergener fra dets poter eller lindre anal kirtlen blokering. De samme risici gælder for intern brug for hunde og mennesker, så hold brugen ekstern.

Relaterede: Epsom Salt til hunde

Som husholdningsrenser

Epsom salt kan bruges som slibemiddel uden nogen skadelige kemikalier. Den naturlige slibekvalitet af Epsom-salt gør det til en renere for hårde pletter som f.eks. Kar og fliser samt gryder og pander. Alt hvad du behøver er noget Epsom salt, parabol såpe og en skrubber, og du får de hårde skimmel eller brændt mad pletter ud på ingen tid.

Relaterede: Sådan rengøres med Epsom Salt

At gøre grøntsager og planter vokse

Epsom salt er kendt af gartnere at være fantastisk til tomatplanter. Det gør bladene grønnere og tomatens juicer, fordi det består af magnesium og svovl, som begge hjælper planterne vokse. Du kan anvende, før du planter eller efter, ved at skrabe jorden, drys opløsningen over jorden og vandner godt.

Relaterede: Tomatplanter og Epsom Salt

At befrugte dit græs og have

Hvis du bor i et område med lys eller sandjord eller har oplevet tunge regner, kan du have problemer med din have på grund af magnesiummangel i jorden. Du kan sprede en Epsom saltopløsning over hele jorden, eller anvende den på hver plante efter behov for at genoprette magnesium og bringe grønt tilbage til din have.

Relaterede: Sådan blandes Epsom Salts som en Gødning

Advarsler

Du bør aldrig tage Epsom salte internt uden at høre din læge. Tilsætning af for meget magnesium til kroppen kan forårsage ubehagelige gastrointestinale problemer, der kan være farlige. Men den gode nyhed er, at ekstern brug af Epsom salte ikke udgør nogen kendte trusler. Brug det på dine planter, dine snavsede pander og blød i det uden bekymring.

Relaterede: Bivirkninger af Epsom Salts

Del:
Kommentarer