Sådan bruges en TENS-enhed på hånden

Sådan bruges en TENS-enhed på hånden

Transkutan elektrisk nervestimulering, eller TENS, er en ikke-invasiv behandling for smertelindring. Ifølge "Arthritis Care" hjælper det med at blokere eller mildne smertemeldinger ved at introducere elektrisk stimulering af nerverne i og omkring smerteområdet. Interferensen med smertesignalet til hjernen giver kroppens lettelse, hvilket gør det muligt at frigive tid for endorfiner og for at musklerne kan slappe af. TENS-enheder er let tilgængelige til hjemmebrug, og kan være effektive ved arthritiske tilstande, muskelproblemer og karpaltunnelsyndrom.

Hæld nogle gnidende alkohol på en bomuldskugle og rengør området på din hånd, der er smertefuldt. Dette fjerner eventuelt snavs og olie fra huden, der kan forstyrre elektrodens signal. Sørg for at rengøre et område, der er stort nok til at rumme begge elektroder.

Påfør en mængde af vandbaseret gel med ærter, og belæg tyndt undersiden af ​​den første elektrodeplade. Dette hjælper med at holde puden i kontakt med huden og giver en bedre elektrisk forbindelse. Fastgør puden til den ene side af det smertefulde område med klæbende tape eller gips. Gentag dette trin for den anden pude, fastgør elektroden til den anden side af det smertefulde område. På den måde fanger du så mange smertestillende nerver som muligt.

Kontrollér, at TENS-maskinen er slukket. Fastgør en ledning til krogen på toppen af ​​den første elektrodeplade - nogle puder kan få ledningen allerede tilsluttet. Sæt den anden ende af ledningen i stikket til elektroden 1 på TENS-enheden. Gentag dette trin for den anden elektrode, og sæt den anden ledning i stikket til elektrode to på TENS-enheden.

Tænd for maskinen. Forøg dialen gradvist indtil du føler en prikkende fornemmelse. Hvis prikken føles smertefuld, drej skiven ned, indtil du har et behageligt niveau af fornemmelse i huden. Brug enheden til den tid, din læge rådgiver.

Sluk for TENS-maskinen. Træk ledningerne fra enheden og fjern elektrodeputene. Vask en gel fra din hånd. Rengør enhver gelrest fra elektrodemåtterne med en bomuldskugle og vand; tør padsene og pak dem væk.

Tips

Spørg din læge om rådgivning om behandlingens varighed.

Advarsler

Brug ikke en TENS-enhed, hvis du har en pacemaker. Kør ikke eller betjene maskiner, mens du bruger en TENS-enhed. Sæt ikke elektrodepuder på brudt eller irriteret hud.

Del:
Kommentarer