Sådan bruges en sprøjte

Sådan bruges en sprøjte

En sprøjte er et vigtigt stykke medicinsk udstyr til mange personer, der spænder fra sygeplejersker til patienter. Mange personer med allergi, vitaminmangel og diabetes må bruge sprøjter til at injicere deres medicin. Med fremskridt inden for moderne medicin er sprøjter ændret til det bedre. Med kortere nåle, længere reservoirer og næsten smertefri injektioner er sprøjter nu mere brugervenlige end nogensinde. Mens du bruger en sprøjte, virker som en simpel proces, er der nøgle trin, du skal følge.

Saml alt, hvad du har brug for. Når du bruger en sprøjte, er der flere ting, du skal have til din rådighed: bomuldskugler, gnidningsalkohol, en sprøjte og en medicinsk godkendt sprøjtetaske. Saml alle disse produkter og få dem klar, før du bruger sprøjten. Dette vil gøre processen glattere.

Forbered området. Når du injicerer medicin i din hud via en sprøjte, er du ved at skabe et lille åbent sår. For at minimere risikoen for infektion, vask dine hænder med en antibakteriel sæbe og brug et håndklæde til at tørre hænderne af. Sug en bomuldskugle med gnidningsalkohol og gnid den over det tilsigtede injektionsområde. Lad alkoholen tørre.

Forbered sprøjten. Når området er steriliseret, er det tid til at prep sprøjten. Fjern hætten fra sprøjtens ende og kast den i skraldet. Tag nålehætten ud af sprøjten og hold den tæt på. Når hætten er fjernet, skal du trække sprøjtens påfyldningsstykke så langt som muligt uden at fjerne det. Dette vil fylde sprøjtebeholderen med luft og præpar sprøjten til næste trin.

Læg sprøjten. Når sprøjten er fyldt op med luft, er du klar til at gå videre. Indsæt sprøjtenes nål i skumdelen af ​​hætteglasset, der indeholder det lægemiddel, du skal injicere. Når nålen er helt indsat, frigør langsomt den luft, der opbevares inden i sprøjten, ind i hætteglasset. Du vil bemærke dette vil skabe bobler. Når du har frigivet hele luften, skal du langsomt trække laststykket tilbage og læg sprøjten med medicin. Det er vigtigt at gøre dette langsomt, så du ikke får luftbobler inde i sprøjten. Når du har fyldt sprøjten fuldt ud, skal du fjerne den fra hætteglasset og fortsætte til næste trin.

Giv dig selv injiceringen. Tag en dyb indånding og slappe af. Tæl til 10 og sæt nålen ind i din hud. Slip medicinen langsomt ind i din krop. Gør det ikke for hurtigt, eller du vil støde på brænding og irritation på injektionsstedet. Når du har injiceret hele medicinen, skal du fjerne sprøjten. Sæt hætten tilbage på sprøjten og straks afsætte den i sprøjtepapiret.

Tips

Vælg en passende sprøjte, afhængig af mængden af ​​medicin du injicerer. Små sprøjter har typisk mindre nåle, så hvis du ikke har brug for en stor sprøjte, må du ikke bruge en.

Advarsler

Lad ikke en brugt sprøjte ligge rundt. Dette er en sundhedsfare for alle, der kommer i kontakt med det og medicinsk uhygiejnisk. I stedet skal du straks afsætte sprøjten efter brug.

Del:
Kommentarer