Sådan bruges en Sai-våben

Sådan bruges en Sai-våben

Selvom kredit for opfindelsen af ​​Sai er almindeligt givet til Okinawa, kan våbenets oprindelse faktisk spores tilbage til Indonesien og Malaysia. Våbenet spredte sig senere til Indien, Kina, Japan og Thailand. Selvom det ikke var meget effektivt som et offensivt våben, var Sai et næsten perfekt defensive våben, især i en æra, hvor de fleste kampe blev gjort med staber eller sværd. Sai'en, der normalt bruges parvis med en i hver hånd, kunne let blokere slag og afvæbne modstandere. Hvis du nogensinde har været nysgerrig om hvordan du bruger dette gamle våben, skal du fortsætte med at læse for at lære at bruge et Sai-våben.

Sådan bruges en Sai-våben

Grip Sai korrekt. Den ideelle metode til at gribe din Sai er at pakke dine fire fingre rundt om håndtaget, og placere tommelfingeren øverst på håndtaget, på stedet hvor håndtaget og midterbladet møder. Gripet sætter din hånd i en position, der ligner at tommelfinger symbolet op. Dette er ideelt, fordi det gør det hurtigt og nemt at omdanne dit greb fra en, hvor du holder Sai oprejst til en, hvor du holder den nede som en vagt, der løber langs undersiden af ​​underarmen.

Bloker dine modstandere angreb. Når din modstander forsøger at strejke med hans personalevåben, drej Sai i din dominerende hånd rundt. Dette vil være Sai i din højre hånd, hvis du er højrehåndet, eller den i din venstre hånd, hvis du er venstrehåndet. Hvis du bruger grebet beskrevet i trin 1, skal det være let at dreje Sai, så du holder håndtaget i din håndflade, med Sai's centrale blad løber hele længden af ​​undersiden af ​​albuen. På denne måde virker Sai næsten som et eksoskelet, som giver dig mulighed for at blokere blæset uden at beskadige din knogle eller muskel, da blæset kun kommer i direkte kontakt med Sai-bladets hårde stål.

Hæk våbenet. Når din modstanders strejke er blevet blokeret, skal du glide en af ​​de udvendige vinkler (kaldet yoku) over personalet, så medarbejderne er klemt mellem yoku og midterbladet. Du vil måske også give Sai et lille twist for blot at styrke den bindende virkning af dit greb på personalet. Du har nu tilsluttet våbenet for at forhindre din modstander i at kunne trække personalet i beredskab til et andet slag.

Afvæb ​​din modstander. Med Sai i din dominerende hånd, der holder personalet under kontrol, skal du bruge Sai i den anden hånd til at gøre en straight up-stød i området for din modstanders håndled eller underarme. Tanken er, at Sai vil kæbe kødet eller tøjet og bryde modstanderens greb, så du kan flytte armen væk fra personalet og afvæbne dem. Dette er et farligt træk, der kan forårsage alvorlig skade, så medmindre du er i et kampscenarie, bør du kun øve dette skridt langsomt og med let kraft.

Afslut din modstander. Når din modstanderens greb på personalet er blevet neutraliseret, vend tilbage til Sai i din dominerende hånd. Tag fat i grebet på medarbejderne, og tryk på våbenet i modstanderens pande ved hjælp af Sai-stumpens ende. Dette er mere end nok til at banke dem bevidstløs. Under kampsituationer er det også almindeligt at presse Sai-støtens ende ind i solar plexus, men dette træk kan være dødeligt og bør praktiseres med delikat pleje. I ekstreme kampscenarier kan man også vælge at presse det centrale blad ind i en fjende. Kanten af ​​bladet er ikke skærpet, men spidsen kommer til et punkt, der kan trænge ind i menneskelig kød.

Del:
Kommentarer