Sådan besejrer du Double Team Blocking

Sådan besejrer du Double Team Blocking

Fodbold har udviklet sig fra et run-orienteret spil til en, der er indtastet af passet. Flyt bolden gennem luften og stop din modstander fra at kaste bolden, og dit hold vil have fordel 90 procent af tiden. Forbrydelser er kraftfulde og eksplosive. Hold, der kan lide at angribe ned ad banen, kan scorer hurtigt og fortryde deres modstanders lange kørsel til en score. For at forhindre det store offensiv spil, indser de fleste hold, at presset på quarterback er svaret. Hvis du har en big-time pass rusher ved defensiv ende eller udenfor linebacker, har du stor fordel. Men din modstander ved, hvem der har slået lommen og kommer til quarterbacken, og har besluttet at dobbeltkampe ham.

Anerkend fra sidelinjen, at din stjerne defensive ende bliver dobbeltholdet og finde ud af, hvordan dobbeltholdet virker. Hvis den rigtige tackle blokerer den defensive ende, er de højst sandsynligt ved at køre tilbage for at få den anden blok ind på din pass rusher. I dette tilfælde skal din defensive ende tage fat på og besejre ham, og så tøve rushen tilbage i position eller tilbage ham i quarterbacken. Hvis den defensive ende har vundet sit slag let mod tacklen, kan han muligvis bruge sin styrke og hurtighed til hurtigt at komme tilbage og skubbe ham til side. Men hvis løbet tilbage kommer i det første slag, kan han bare være i stand til at flytte din defensive ende nok til at give quarterback nok tid til at passere bolden. I så fald skal du medbringe ekstra pres.

Indse, at alle andre vil have enkelt dækning, og at hvis din stud passerer rusher er dobbeltholdet og du beslutter dig for at blitz, vil nogen blive blokeret. Tag en aggressiv holdning og send en defensiv tilbage fra den modsatte side. Han vil sandsynligvis forårsage kaos, da han kommer fra den blinde side. En omsætning, en sekk eller en dårlig pass er det sandsynlige resultat. Selv hvis den defensive tilbage ikke kommer til quarterbacken, vil den sende beskeden om, at du ikke vil acceptere et dobbelthold let.

Split det stramme dobbelteam. Når din modstander dobler hold den rigtige ende - hvem kommer fra en højrehåndet quarterbacks blinde side - den anden blokering er sandsynligvis den stramme ende. Han vil forsøge at rette en kombination blok på enden for at beskytte quarterback. Det første skridt den defensive højre ende skal forsøge er at opdele dobbeltholdet. For at gøre dette skal han vinkle sin krop mod kløften mellem den stramme ende og venstre tackle og få sin skulder igennem, og derefter rejse sig hårdt med armene for at bryde mændene fra hinanden og kraften fremad. Dette er et svært forslag, men filmstudie viser, hvordan modstanderen forsøger at fordoble holdet og hvor det svage punkt er.

Angreb fra den svage side. Hvis din stud passerer rusher er din svage side udenfor linebacker, kommer den dobbelte holdblok sandsynligvis fra venstre tackle og den rigtige vagt. Din udenfor linebacker kommer på en hastighed rush og tackle vil forsøge at slå ham til stedet før enden flader ud. Hvis han kan, skal han være i stand til at engagere ham længe nok til at quarterbacken slippe af med et hurtigt pass. Hvis han ikke kan, vil den rigtige vagt forsøge at skære ham ned ved at skyde ud på hans midsection før han når quarterbacken. Dette er en 50-50 proposition, fordi linebackerens hastighed kan tillade ham at ændre retning og komme til quarterbacken før han bliver ramt.

Se så meget film af dine modstanders blokeringsprogrammer som muligt. Hvis du tror at det dobbelte hold kommer, har dine bedste pass rushers skifte positioner på linjen og kom på quarterback fra forskellige vinkler. Dette stopper ikke dobbeltholdet, men det tager holdets mest dygtige passebeskyttelsesværdier ud af ligningen, da du angriber svagere punkter på linjen.

Del:
Kommentarer