Sådan beregnes syreindhold i henhold til litteraturstrømmen

Sådan beregnes syreindhold i henhold til litteraturstrømmen

Hvis du har vejrtrækningsproblemer, er supplerende ilt en vigtig del af din lægeplan. Uanset om du er på ilt midlertidigt eller hver dag, hvor meget ilt du får, er afgørende for dit velbefindende. Din læge beregner, hvor meget ilt du har brug for i procent. Disse procentsatser korrelerer med tallet på oxygenopkalderen, kaldet en flowmåler. Nummeret på drejeknappen kaldes literstrømmen. Din liter strøm vil variere med forskellige typer oxygen rør. Dine sundhedsplejersker er uddannet til at overvåge din ilt literstrøm. Uanset hvilken type iltrør du bruger, ved at vide, hvor mange liter du har brug for, er vigtigt for dit helbred.

Undersøg den type ilt, der anvendes. Selvom literstrømmen er den samme, vil forskellige typer iltsystemer levere forskellige mængder ilt. Derfor er det vigtigt for dig at forstå, hvad liter flow nummer betyder, når det er knyttet til hver type oxygenopsætning.

Bemærk, at når en nasalkanyl anvendes til ilt, indstilles literstrømmen mellem 1 og 6 liter. Når drejeknappen er indstillet til 1 liter, leveres 24 procent oxygen. For hver stigning i nummeret på flowmålerens opkald øges mængden af ​​ilt med 4 procent. Hvis flowmåleren er indstillet til 2 liter, bliver den leverede oxygen op til 28 procent. Det højeste niveau af liter tilladt er 6 og leverer 44 procent ilt.

Anerkend, at når en simpel ansigtsmaske anvendes, er den leverede procentdel af oxygen et skøn. Flowmåleren skal indstilles mellem 5 og 12 liter. Den leverede mængde ilt vil være 40 til 60 procent. Flowmåleren må aldrig indstilles mindre end 5 liter med denne type maske.

Vær opmærksom på, at en iltmaske med delvis rebreather vil levere 35 til 60 procent ilt. Strømningsmåleren indstilles mellem 8 og 15 liter. Flowmåleren må aldrig sætte under 8 liter. Litterflowet er baseret på din observation af reservoirposen. Posen skal holdes halv oppustet. Du skal øge literstrømmen, hvis posen ikke er oppustet nok.

Bemærk, at en iltmaske, der ikke reagerer, ligner en genvejsmask. Du vil indstille din liters strømningsskive mellem 8 og 15 liter. Denne type maske vil levere 60 til 90 procent ilt til din patient. Den vedlagte reservoirposen skal altid være omkring halvt fyldt. Det kan være nødvendigt at øge literstrømmen for at holde posen oppustet. Sænk aldrig literstrømmen til mindre end 8 liter.

Bestem, om din patient bruger en venti-maske til iltbehandling. Denne type maske er altid indstillet til 15 liter på flowmåleren. Masken har udskiftelige plastikstykker i forskellige farver. Hver farve betyder en anden procentdel af iltforsyningen. Venti masker, også kaldet variable eller Venturi masker, er i stand til at levere mellem 24 og 50 procent ilt. Litterflowet ændrer ikke mængden af ​​ilt, der leveres. Du skal altid ændre plastikadapteren for at gøre det.

Advarsler

Forøg aldrig eller reducer ilt uden din læge tilladelse.

Hvis man ikke overholder facilitetsprotokollerne for literstrømningsmængder, kan der opstå farlige CO2-niveauer inden for iltmasker.

Del:
Kommentarer