SĂĄdan beregnes CK-MB

SĂĄdan beregnes CK-MB

CK-MB er en forkortelse for Kreatin Kinase-MB blodprøve. Niveauer af CK-MB i dit blod stiger, når der er skade på hjertemusklen. Jo højere niveau CK-MB, desto større skade har der sandsynligvis været. CK-MB lab testen er en del af en gruppe af tests, der undersøger hjerte enzymer. Efter et hjerteanfald vil disse enzymer stige. CK-MB-forholdet beregnes ved hjælp af en simpel matematisk ligning. Dette forhold angiver, hvor meget muskelskader er relateret specifikt til hjertemusklen, i modsætning til andre muskler i kroppen.

Hent din CK-værdi fra laboratorietestresultater. Dette tal afspejler niveauet af kreatinkinase, hvilket er et enzym, der findes i alle muskler, ikke kun hjertemusklen. Derfor kan forhøjede CK-værdier skyldes skade på enhver muskel i din krop.

FĂĄ dit CK-MB-niveau fra laboratorietestresultater. CK-MB er en mere specifik indikator for skade pĂĄ hjertemusklen alene.

Opdel CK-MB-værdien med CK-værdien for at opnå CK-MB-forholdet. Multiplicer dit svar med 100 for at opnå en procentdel.

Sammenlign procentdelen med standard laboratorie referenceområder. Hvis din CK-MB-procent er højere end 3 procent, er hjerteskade højst sandsynligt til stede.

Tips

Andre faktorer, sĂĄsom nyresvigt og kronisk muskelsygdom, kan nogle gange pĂĄvirke CK-MB niveauer.

Del:
Kommentarer