SĂĄdan beregner du Stroke Volume

SĂĄdan beregner du Stroke Volume

Berøringsvolumen er mængden af ​​blod udstødt fra hjerteets venstre ventrikel under sammentrækning. Det måler normalt mellem 60 og 130 ml / slag hos raske individer. Hvis slagvolumen er overdrevent deprimeret, som i tilfælde af massiv blødning, hjertesvigt eller omfattende forbrændinger, er der ikke nok blod, der pumpes i omløb for at bære ilt til cellerne. Således sviger cellerne og organer. Du kan beregne slagvolumen ved hjælp af en af ​​to ligninger.

Første ligning

Brug følgende ligning - Stroke Volume = (Cardiac Output) / (Heart Rate) - hvis patienten er i intensiv pleje og har et kateter i nakken, brystet eller armen, der tillader kontinuerlig hæmodynamisk overvågning.

Indsæt værdien for hjerteudgang fra termodilution-metoden. Hjerteudgang er mængden af ​​blod pumpet i omløb hvert minut. Termodilution, en teknik, der almindeligvis udføres i intensiv pleje, involverer at injicere en fast mængde af køligt farvestof ind i patienten gennem et kateter og måle koncentrationen af ​​farvestoffet med forudbestemte intervaller.

Indsæt værdierne for at opnå Stroke Volume. En hjertefrekvensmåler er standardudstyr til patienter med intensivpleje og kan nemt levere hjertefrekvensværdien for formlen.

Anden ligning

Brug følgende ligning - Stroke Volume = (End-Diastolic Volume) - (End-Systolisk Volume) - hvis patienten gennemgår et venstre-ventrikulært angiogram. Venstre-ventrikulært angiogram producerer et billede af hjertekammeret gennem røntgen. Et kateter indsættes i patientens blodkar gennem hans lyske eller arm, og et farvestof injiceres for at muliggøre visualisering af hjertekammeret under røntgenstrålen.

Hent værdier for End-Diastolic Volume og End-Systolic Volume, som leveres af lægen efter angiogrammet er udført. Når hjerteets venstre ventrikel fylder med blod, kontraherer det og sender blod til andre dele af kroppen. End-diastolisk volumen er mængden af ​​blod i venstre ventrikel før sammentrækning, og slut-systolisk volumen er restmængden i kammeret efter sammentrækning.

Indsæt værdierne for at opnå Stroke Volume.

Advarsler

Kontrol af slagvolumen kræver invasiv teknik. Det er indiceret for personer, der er hæmodynamisk ustabile - som dem med massivt blodtab eller væskeskift fra blødninger eller forbrændinger - hvis status kan ændre sig drastisk fra et øjeblik til det næste. Nogle øvelsesmanualer tilbyder ligninger for slagvolumen. De er kun estimater. Ligningerne er ikke korrekte og bør ikke anvendes til patienter i den kliniske indstilling. Det er unødvendigt at udlede den nøjagtige værdi for slagvolumen for en sund person, der ønsker at forbedre sin fysik.

Del:
Kommentarer