SĂĄdan beregner du calcium-fosforproduktet

SĂĄdan beregner du calcium-fosforproduktet

Kalk og fosfor er to kritiske elementer i funktionen af ​​en række forskellige fysiologiske processer i kroppen, herunder muskelkontraktion, nerveoverførsel og knogleresorption. Selv om de fungerer i mange af de samme processer, er normale blodkoncentrationsniveauer for de to mineraler afgørende for optimal sundhed. Høje niveauer af fosfor kan især resultere i calciummangel, der fører til en række medicinske komplikationer som osteoporose, neuromuskulære spasmer og kardiovaskulære problemer. Kalciumphosphatproduktet anvendes i medicin som et middel til overvågning af niveauerne af disse to mineraler hos patienter med kronisk nyresygdom eller CKD. Nyren fungerer for at eliminere fosfor fra kroppen, samt at resorbere størstedelen af ​​calcium tilbage i blodet. Kalciumphosphorproduktet skal således forblive under en vis tærskel hos patienter med nyresygdom.

Identificer serumkalciumniveauet. Dette opnås gennem blodprøver bestilt af en læge. Det normale blodkalsiumområde er 8,5 til 10,2 mg / dL.

Identificer serumfosforniveauet. Dette opnås også gennem laboratorieblodprøvning. Det normale blodfosforområde er 2,4 til 4,1 mg / dL.

Multiplicér disse to værdier sammen for at bestemme calciumfosforproduktet. For eksempel; antage, at serumkalciumniveauet er 9,6 mg / dL, og serumfosforniveauet er 3,2 mg / dl. Calciumphosphorproduktet for disse to værdier er 30,7 mg ^ 2 / dL ^ 2. Hos patienter med kronisk nyresygdom bør calcium-fosforniveauet forblive under 55 mg ^ 2 / dL ^ 2.

Del:
Kommentarer