SĂĄdan behandles Welder's Flash

SĂĄdan behandles Welder's Flash

Welder's flash eller flash burn, forårsages, når en bølge af UV-lys rammer øjet, hvilket forårsager en "solskoldning" -lignende tilstand på hornhinden. Welder flash er meget smertefuldt og ledsages ofte af vandige øjne, hævelse, lysfølsomhed og en gritty følelse under øjenlåget. Ifølge American Academy of Ophthalmology helbrede hornhinde sår typisk inden for to dage. Der er imidlertid foranstaltninger, du skal tage for at forhindre yderligere skade på øjet og for at øge inddrivelsestiden.

Luk øjet. Det første du skal gøre, hvis du har lidt af svejserenes flash, er at lukke det berørte øje og lade det hvile. At holde det lukket vil også beskytte det mod yderligere skader og forhindre bakterier i at komme ind i øjet.

Placer gasbind puder i koldt vand. Vrid ud overskydende vand og find et behageligt sted at ligge tilbage. Placer kold gasbind puder over øjet og hold dem på plads, indtil de er varme. Gentag processen, hvis du stadig oplever smerte eller hævelse. Du kan også koge en tepose i to minutter, og sæt derefter i køleskabet for at afkøle. Fjern de kølige teposer fra vandet, vri ud og læg over øjet, som du ville gazebladen.

Anbring et øjenlap over dit berørte øje for at beskytte det under søvn. Tag en tør gasbind og fold den i en firkant, og læg den over dit øje. Dæk gazebladen med øjenlapet. Dette vil holde lidt ekstra tryk på øjenlåget for at holde det lukket. Hvis du vækker pludselig under din søvn, kan du hurtigt åbne dit berørte øje uden at tænke på at beskytte det.

Brug mørke solbriller med UV-beskyttelse, når de udsættes for sollys eller stærkt lys. Lysstramning kan forsinke heling i øjet med flashbrænding, samt forårsage ekstra smerte. Selv hvis du har det berørte øje lukket, kan belastningen på dit gode øje forårsage belastning på det berørte øje.

Tag en anti-inflammatorisk over-the-counter for at lindre smerten og hævelsen i forbindelse med svejserenes flashbrænding. Ibuprofen, aspirin eller naproxen er alle valg, der midlertidigt reducerer smerte.

Kontakt læge straks, hvis smerten er alvorlig eller din vision er sløret. Begge disse symptomer kan være tegn på en mere alvorlig flashforbrænding, der kræver øjeblikkelig lægehjælp. En læge kan ordinere antibiotiske dråber for dit øje for at forhindre infektion, samt specialiserede dråber kaldet "atropin" dråber, der udvider dine elever og hjælper med at trække på straks øjnemusklerne.

Tips

Det er vigtigt at behandle din flashbrænde straks, da jo hurtigere du begynder at behandle, jo hurtigere vil dit øje helbrede. Brug altid beskyttende hjelm gear ved svejsning.

Advarsler

Skyl aldrig eller gnid det brændte øje, da dette kan forårsage yderligere hornhindebeskadigelse.

Del:
Kommentarer