SĂĄdan behandles Proteinuri

SĂĄdan behandles Proteinuri

Sådan behandles Proteinuri. Nyrerne filtrerer normalt overskydende protein ud af blodstrømmen. Proteinuri forekommer, når nyrerne ikke længere kan filtrere hele proteinet, og blodet kommer ind i urinen. For effektivt at behandle proteinuri skal du først finde ud af, hvad der forårsager det. Læs videre for at lære at behandle proteinuri.

Sænk dit saltindtag. Salt reducerer mængden af ​​vand i kroppen og forværrer hævelsen, der ofte ledsager protein i urinen.

Sænk dit blodtryk. Proteinuri findes ofte i kombination med højt blodtryk, fordi højt blodtryk svækker kapillærerne i nyrerne. Før du behandler blodet i din urin, vil din læge teste og behandle dig for højt blodtryk.

Reducer mængden af ​​protein du spiser. Husk at protein kommer fra mange forskellige fødevarer, ikke kun kød og fisk. National Kidney Foundation hjemmeside har en side dedikeret til at hjælpe patienter med at lære at lave mad med mindre protein. Se afsnittet Ressourcer nedenfor for et link.

Reducer eller fjern dine urinvejsinfektioner (UTI'er). Hyppige UTI'er kan forlænge proteinuri på grund af den nemme transmission af bakterier mellem urinvejen og nyrerne.

Kontroller dit blodsukkerindhold. Dette er især vigtigt for patienter, der allerede har diagnosticeret diabetes, da der er en direkte sammenhæng mellem diabetes og nyresygdomme, såsom proteinuri.

Spørg din læge om at bruge angiotensin-konverterende enzym (ACE) hæmmere. Brug af disse hæmmere er en almindelig måde at behandle proteinuri på, da de har vist sig at reducere proteinniveauerne i urinen. Din læge kan også gerne bruge en anden type hæmmer, kendt som en angiotensin-II-receptorblokerer (ARB).

Lær hvordan betablokkere kan bruges til at behandle proteinuri. Betablokkere ligner ACE-hæmmere, idet de reducerer mængden af ​​protein i urinen, men de øger også nyrernes evne til at filtrere affaldsprodukter.

Tips

Der er ikke behov for at behandle mindre eller midlertidig proteinuri, som kan skyldes alt fra sygdom og dehydrering til anfald og alvorlig stress. Når der er for meget blod i urinen, kan behandling af en nyrespecialist imidlertid være nødvendig.

Advarsler

Gå se din læge ved første tegn på blod i din urin. I nogle tilfælde kan dette tyde på, at du oplever nyresvigt.

Del:
Kommentarer