SĂĄdan behandles gigt derhjemme

SĂĄdan behandles gigt derhjemme

Gigt udvikler sig, når urinsyre danner små krystaller på brusk i led og sener. Det påvirker typisk fødderne, men kan også påvirke andre led. I sjældne tilfælde angriber det endda rygsøjlen. Smerten og betændelsen i gigt efterlader mange lider ude af stand til at gå normalt eller endda lægge på sko under et angreb. Heldigvis har læger og gigtlidere selv opdaget en række effektive metoder til at mindske hyppigheden af ​​angreb og behandle dem, når de opstår.

Sug det berørte led i et beroligende bad. Fyld et lille bassin med 1/4 pund havsalt, 1/2 kop medicinsk aktiveret trækul eller 1/2 kop æblecider eddike pr. Liter (2 pints) vand. Brug vand, der er meget varmt, men ikke varmt. Sug dine fødder eller andre berørte områder i ca. 20 minutter.

Tag passende over-the-counter medicin. Vælg en medicin med antiinflammatorisk og smertestillende handling, som f.eks. Ibuprofen. Kontroller, at medicinen ikke er kontraproduktiv i tilfælde af gigt eller nyresygdomme. Aspirin forøger for eksempel urinsyre i blodbanen og kan forværre gigt. For en alvorlig begyndelse af gigt smerte, tag medicinen som anvist. For kronisk, langvarig gigt, spørg din læge om at tage regelmæssige lave doser for at forhindre gigtangreb.

Prøv urte kosttilskud og te. Selleri frø, der kan tages som en te eller ekstrakt, hjælpe med at opløse urinsyre krystaller. Selleri frø, sammen med sarsaparilla og mælkebøtte blad, er også diuretika og hjælpe din krop med at fjerne urinsyre hurtigere. Kattens klo (Unicaria tomentosa) reducerer inflammation, og rosenhoppet indeholder høje niveauer af fællesbeskyttende vitamin C. Visse planteekstrakter, såsom bromelain og quercitin, kan også hjælpe dig med at behandle gigt derhjemme.

Undgå mad og drikke, der øger dine purinniveauer. Begræns dit proteinforbrug til omkring 15 procent af dine samlede kalorier. Undgå rødt kød, organkød og fisk. Spis kun moderate mængder fjerkræ og højproteinbønner og bælgfrugter som linser og nyrebønner. Undgå grøntsager, der indeholder purin, såsom asparges, svampe og blomkål. Undgå alkohol fuldstændigt, fordi det øger urinsyreretentionen, og nogle alkoholer, såsom øl og havvin, indeholder puriner.

Spis flere fødevarer, der reducerer urinsyre niveauer. Kalium i fødevarer som bananer, abrikoser og cantaloupe opløser urinsyre krystaller. Spis kirsebær eller tranebær og æbler dagligt. Kirsebær og tranebær styrker nyrerne og reducerer inflammation, mens æblesyren i æbler bryder ned urinsyre. Snack på blåbær, som indeholder anthocyanosider, der forhindrer betændelse og beskytter kollagen i dine led. Beskyt dine ledd endnu mere med fødevarer, der er rigtige på C-vitamin, som citrusfrugter, jordbær og kål.

Tips

Drikk rigeligt med vand, især hvis du bruger vanddrivende urter. Dine nyrer har brug for tilstrækkeligt vand til effektivt at fjerne urinsyre. Kontakt din læge for andre gigtbehandlinger. Receptpligtige lægemidler som allopurinol og colchicin kan også holde gigt smerter og betændelse i kontrol.

Advarsler

Hyppige fodbad kan tørre ud huden på dine fødder. Begræns fodbad til en eller to om ugen. Hvis du har diabetes, må du ikke sænke dine fødder.

Del:
Kommentarer