Sådan behandles en lille edderkopp bid

Sådan behandles en lille edderkopp bid

Spider bites kan være ret irriterende og endda lidt smertefuldt. De kan kløe, brænde eller bare fladt ud irriterer dig. Nogle af de mere alvorlige bid kan forårsage muskelspasmer, synstab og nogle andre virkelig grimme symptomer. Det kan være svært at identificere den type edderkop, der bitter dig, så denne artikel sigter mod at behandle symptomerne fra de mest almindelige edderkoppebid.

Først sørg for, at dit sår er en edderkoppebit. Den bedste måde at vide er at have set edderkoppen, når du blev bidt. Da dette sjældent er tilfældet, prøv at se nærmere og se om du kan se små punkterings sår. En edderkopp bid vil undertiden have små punkterings sår, men disse sår kan være vanskelige at se, fordi edderkopper har små og spinkede fangs, der har problemer med at gennembore huden. For at gøre sagen mere kompliceret, forsvinder disse sår ofte efter et par timer. Hvis du er blevet bidt, prøv at identificere edderkoppen, der måske har bidt dig. Det er vigtigt at bemærke, at der er meget få dødbringende edderkopper i USA, og de fleste vil kun forårsage irritation, så du kan gå på at behandle de fleste bider på en generel måde.

Når du er klar til at behandle bid, er det bedste at gøre ved at rense såret forsigtigt. Varm sæbe og vand vil rense området og hjælpe med at forhindre en infektion. Når du først har vasket området, skal du ikke røre ved det! Ridser eller rører såret vil kun irritere det, og det kan meget sandsynligt gøre det værre. Hvis du skal bruge et bandage for at stoppe dig selv fra at ridse det. Det hvis det er en edderkopp bid, kan det blive lidt følelsesløs og endda lidt øm.

Da biden er meget tilbøjelig til at kløe, kan det også være gavnligt at lægge lidt creme på biden, der forhindrer kløe. Der er visse cremer, der er designet til insektbid og lignende, men virkelig næsten enhver creme, der er mærket til at behandle kløe, virker effektivt.

Det sidste du skal gøre er at overvåge bidten i et par dage. Hvis det ser ud til at blive værre eller det bliver mere smertefuldt, er det tid til at se en læge. Den eneste tid til virkelig at bekymre sig om en edderkopp bid er, hvis den person, der er blevet bidt, synes at have en allergisk reaktion.

Del:
Kommentarer