Sådan behandles en knækket sciatic nerve

Sådan behandles en knækket sciatic nerve

Sådan behandles en knækket sciatic nerve. Sciatic nerve er den største nerve i kroppen, der løber fra rygmarvets bund til fødderne. Nogle gange kan en hvirvelskive bøje sig ud og klemme den nervøse nervesystem. Dette kan forårsage mild eller alvorlig banker i ryg og ben.

Besøg din familie læge eller ortopædkirurg.

Tag aspirin eller ibuprofen for at lindre ubehag. Hvis du tager to aspirin hver dag, selv når du ikke lider med smerter i sciatic, kan du forhindre smerter i at gentage.

Placer mindst en pude under dine knæ, når du ligger ned. Dette hjælper med at lette presset, som disken sætter på din sciatic nerve.

Hvil på en fast madras eller på gulvet, når sciatic smerter er alvorlige. Bliv i seng, rejser dig kun når det er absolut nødvendigt i 3 dage.

Bed om hjælp til at komme ud af sengen eller ind i badet eller brusebadet, så du ikke spænder ryggen mens du kommer op og ned.

Påfør varme eller kolde pakker på ryggen og overbenene. Nogle gange vil isen fungere bedre end varme; på andre tidspunkter vil en varmepude gøre et bedre arbejde med at lindre smerte. Prøv begge at se, hvilken er mere effektiv for dig.

Løft ikke noget.

Bøj ikke eller sidde i bløde stole.

Spørg din læge til receptpligtige smertestillende midler, hvis alvorlig sciatic smerte fortsætter.

Spis en kost rig på fiber, frugt og grøntsager for at forhindre forstoppelse. Straining til defecate irriterer sciatic nerve.

Tips

Hvis sciatic smerte er alvorlig og uholdbar, eller hvis du begynder at have svært ved at gå, kan du overveje diskoperation eller have et specielt enzym injiceret i disken for at formindske det. Sengestole har ikke vist sig at være til gavn ved behandling af en knækket sciatic nerve, men det har været standardbehandling siden 1930'erne. Ischias har tendens til at genvinde, især hvis den udbulende disk ikke repareres kirurgisk. Pinched nerve bør føle sig bedre om et par dage, men kan tage op til flere uger. Brug et vægtbælte, når du løfter noget tungt for at mindske risikoen for genskader.

Advarsler

Forsøg aldrig at "gå afsted" en knækket nerve. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, skal du kontakte en læge eller anden sundhedspersonale, inden du går ind i enhver aktivitet relateret til sundhed og kost. Disse oplysninger er ikke ment som erstatning for professionel lægehjælp eller behandling.

Del:
Kommentarer