Sådan behandles en hævet læbe på barnet

Sådan behandles en hævet læbe på barnet

Børn i deres natur er tilbøjelige til ulykker, især knæskår og "fede" hævede læber. Læberne er yderst følsomme og reagerer hurtigt på ondt eller skade. De fleste hævede læber på børn ser meget værre ud end de rent faktisk er, og forældre skal forsøge at forblive rolige, mens de får passende behandling. Hævelsen vil gå ned på egen hånd efter et par dage, men der er nogle måder at mindske betændelsen og smerterne på, og beroligende dit barn i processen. Det er vigtigt at bemærke, at hævede læber på et barn kan være tegn på en allergisk reaktion, så start med at bestemme, hvordan dit barn har den hævede læbe.

En af de første ting, der skal gøres, når dit barn kommer til dig med en hævet læbe, er is på området for at stoppe hævelsen. Sæt et par isterninger i et køkkenrulle eller en klud i stedet for at anvende direkte. Du kan også give barnet en Popsicle; Alt, der er koldt i kontakt med læben, vil fungere. Hvis barnet er meget ung, tilbyde en kold teething ring.

Hvis den hævede læbe også bløder, skal du tørre blodet af med en klud. For at undgå infektion, brug en antibakteriel aftørring til at rengøre området.

Hvis dit barn ser ud til at være smerte fra den hævede læbe, skal du give ham en dosis ibuprofen eller acetaminophen til ubehag.

Prøv at anvende en tepose til læben for at reducere hævelsen. Sug en tepose i koldt vand i et par minutter, før du lægger det på læben.

Påfør en lille mængde vaselin til læben. Da huden på læben og omgivelserne svulmer, kan den blive stram og øm. Vaselin kan hjælpe med at fugtige området og gøre det mindre smertefuldt.

Hvis den hævede læbe ikke var forårsaget af traumer og ledsages af rødme og kløe, så er det sandsynligvis en allergisk reaktion. Giv barnet en antihistamin som Benadryl og ring din børnelæge til rådgivning. Hvis hævelsen skyldes sår, har barnet sandsynligvis en viral infektion og bør ses af børnelæger.

Tips

At have en hævet læbe kan gøre det vanskeligt at spise, så prøv at pureeing mad, indtil hævelsen er faldet.

Prøv at få dit barn til at drikke gennem et strå; Dette vil være meget mere behageligt og der vil ikke være nogen kontakt med den ømme læbe.

Advarsler

Hvis blødningen ikke ser ud til at stoppe, og udskæringen ser ret dyb ud, kan det være nødvendigt med sting. Ring til din børnelæge.

Kontroller altid inde i barnets mund for at sikre, at der ikke er løse, afskårne eller manglende tænder.

Hvis dit barns læbe blev såret i et fald, skal du være opmærksom på risikoen for hjernerystelse. Hvis du har mistanke om hjernerystelse, skal du kontakte din børnelæge.

Del:
Kommentarer