Sådan behandles en brænd og stopper brændingen

Sådan behandles en brænd og stopper brændingen

Det sker så hurtigt. Du rører ved en varm krukke; du kommer for tæt på ovnen; du sprøjter kogende vand og pludselig har du en ubehagelig forbrænding. Efter kørsel af den brændte hud under køligt vand forbliver den brændende smerte. Hvad gør du nu? Følg denne hurtige, nemme metode, og du vil ikke kun opdage, at brændingen stopper, men helingen vil også tage mindre tid.

Kør straks efter brænding af det brændte område under køligt vand. Lad det ikke blive for koldt, eller du kan yderligere beskadige din beskadigede hud. Tør forsigtigt området. Spræk åbne et rå æg og let spredt æggehvide over forbrændingen. Det vil fungere som et væskebånd-hjælpemiddel. Lad det tørre. Hvis brændingen fortsætter, gentag spredningen af ​​æggehvide over det brændte område. Den tørrede æggehvide vil være en barriere for ilt, hvilket forårsager den brændende følelse, men det vil fortsætte med at lade såret "trække vejret", som er nødvendigt for helbredelse.

Dæk ikke forbrændingen med et båndhjælpemiddel. Lad æggehvilet stå natten over. Hvis du har brug for at vaske det berørte område, skal du blot anvende æggehviden igen og fortsætte, indtil brænderen ikke længere gør ondt ved udsættelse for luft, som normalt er mindre end 24 timer.

For at reducere ardannelse, hvornår brændingen stopper, skylles æggehviden ud og påføres vitamin E. Klem eller skære en vitamin E-kapsel op. (Sørg for, at du ikke klemmer kapslen for hårdt og sprøjter dens indhold overalt.) Påfør væsken inde i det direkte på brændingen. Nu kan du dække brænderen med et båndhjælpemiddel eller lade det stå åben for luften, alt efter hvad du vælger.

Genanvend Vitamin E til forbrændingen, når det tørrer ud eller gnides. Fortsæt dette, indtil rødmen er væk eller såret er helet.

Tips

Brug ikke mineralolie, smør eller noget andet olieagtigt stof ved din forbrænding. Du ønsker ikke at smøre såret. Det har brug for noget luft at helbrede.

Advarsler

I tilfælde af alvorlige forbrændinger, se en læge.

Del:
Kommentarer