Sådan behandles en børstebrænding

Sådan behandles en børstebrænding

Børsteforbrænding, ofte omtalt som tæppebrænde, er et mindre slid som følge af friktion mellem din hud og en anden overflade, såsom et reb, fortov eller tæppe. Børsteforbrændinger er særligt almindelige blandt unge børn, der ruller og leger mod hårde overflader. Brændingen afslører rå, følsom hud, der kan være smertefuld eller sår at røre ved. Blødning er minimal, og penselbrænding kræver sjældent professionel lægehjælp. Behandling af børsteforbrænding ligner behandling af andre former for mindre forbrændinger; det kræver grundlæggende hygiejnisk pleje og beskyttelse.

Vask dine hænder. Selvom penselbrændingen ikke er synligt blødende, er rene hænder afgørende for behandling eller påklædning af enhver form for slid eller sår på huden.

Vask børsten forbrænding. Brug varmt, ikke varmt sæbevand og blæk forsigtigt væk snavs eller snavs. Brug kun dine fingre. En vaskeklud eller svamp kan forværre såret yderligere.

Påfør et tyndt lag af antiseptisk creme eller spray på den brændte hud for at forhindre infektion. Spred den antiseptiske creme med en steril vatpind.

Dæk børsten forbrændt med et klæbende bandage. Skift bandage efter badning og før sove for at sikre, at såret forbliver rent og tørt.

Tips

Modstå trangen til at afkøle børsten forbrænde ved at blæse på huden. Blæser med munden kan sprede bakterier.

Advarsler

Søg lægehjælp Hvis det brændte område virker hævet eller begynder at udlade væske.

Del:
Kommentarer