SĂĄdan behandles bronchospasme

SĂĄdan behandles bronchospasme

En bronchospasme er en tæt sammentrækning af bronchiale muskler, der producerer symptomer som hoste, hvæsenød, åndenød og en tæt følelse i brystet. Sammentrækningen indsnævrer bronkierne, luftveje, der forbinder luftrøret til lungerne, hvilket yderligere forværres, når slimhinden svulmer og bliver betændt. Klæbrige slim produceret af bronchialkirtlerne kan yderligere tilstoppe bronkierne, og hoste vil normalt ikke tvinge slimet ud. Bronchospasmer er et fælles træk ved astma, men en række andre tilstande kan også medføre bronchospasme: åndedrætsinfektioner; kronisk lungesygdom, såsom emfysem og kronisk bronkitis; anafylaktisk shock; bivirkninger af lægemidler som beta-blokkere; allergier over for fødevarer, kemikalier eller insektstikkelser, og åndedræt i røg eller gasser, som irriterer lungerne. Kræftene selv er normalt ikke dødelige, men skal behandles så hurtigt som muligt.

Bliv rolig, hold den person, der har bronchospasmer rolig og ring 911.

Brug enhver ordineret medicin, såsom astmainhalatorer, som anvist af læger.

Hvis det er muligt, administrere ilt til patienten.

Hvis patienten er på et trakeotomi-rør, sug forsigtigt på det. Stop hvis det forstyrrer patientens vejrtrækning yderligere. Skift rør, hvis det er spærret, og sugningen fjerner ikke blokering.

Administrer redningsånding eller HLR, hvis patientens vejrtrækning eller hjerteslag stopper.

Følg op med behandling med røntgen- og lungefunktionstest for brystet for at undersøge forhold, der kan forårsage yderligere bronkospasmer.

De administrerer en beta-2 adrenerge agonist, såsom salbutamol, gennem en inhalator eller forstøver. Dette slapper af musklerne for at lindre spasmerne.

Afhængigt af sværhedsgraden af ​​bronchospasmer administrerer de yderligere doser med 20 minutters intervaller eller kontinuerligt. De kan give stoffet intravenøst, hvis det er nødvendigt.

Hvis to eller tre doser ikke giver lindring, injicer hydrocortison intravenøst. Hydrocortison kan undertrykke inflammationen, der forårsager bronchospasmer.

Hvis symptomerne vedvarer, skal du tilføje aminophyllin til doseringen. Dette vil udvide bronchi og bronchioles, genoprette deres luftstrøm.

Intermitterende positivtryksventilation - luft i lungerne gennem et åndedrætsrør - kan være nødvendigt, hvis der ikke er noget svar på andre behandlinger. Disse tilfælde er sjældne.

Tips

Hvis du er tilbøjelig til bronchospasmer under træning, skal du altid varme op og køle ned i ca. 15 minutter både før og efter træning. Undgå at udøve på dage, der er ekstremt kolde eller har et højt pollenantal.

Del:
Kommentarer