Sådan behandles brasiliansk peberudslæt

Sådan behandles brasiliansk peberudslæt

Brasilianske peberbuske er en invasiv evergreen fra Sydamerika. Selv om det er ulovligt at dyrke det på mange områder, som f.eks. Florida, formidler fugle det ved at sprede frøene. At røre den brasilianske peber resulterer ofte i hudirritation og blærer, kløende udslæt. Du kan mærke et udslæt udvikle sig i så lidt som otte til 48 timer. Ofte kan du vaske området og anvende beroligende Calamine-lotion nok til at behandle din brasilianske peberudslæt. Dem, der er særligt følsomme for planten, kan få brug for lægehjælp.

Vask udslæt med vand og en mild sæbe. Brug en blød vaskeklud og undgå at berøre udslæt med dine bare hænder.

Fugt en bomuldskugle med gnidningsalkohol og applicer den på udslætet.

Skyl området og klappet det tørt forsigtigt.

Dyp en anden bomuldskugle i Calamine lotion og påfør den på udslæt. Calamine lotion kan hjælpe med at berolige udslæt og reducere kløe.

Se din læge, hvis Calamine-lotionen ikke tilbyder lindring, eller din udslæt vedvarer. Du kan have brug for en kortikosteroidkrem med receptpligtig styrke, såsom hydrocortison. De over-the-counter formler er typisk for svage til at behandle en brasiliansk paprika udslæt. Påfør receptkremmet mod udslæt som angivet.

Tag en oral medicin, hvis din læge anbefaler det. Mens orale antihistaminer sandsynligvis ikke behandler din brasilianske peberudslæt, kan kortikosteroider som dexamethason eller prednison hjælpe.

Tips

Tag eventuelle tøj ud, som måske har rørt den brasilianske peber, så hurtigt som muligt og vasker det. Vasket vaskeklud du plejede at rense udslætet.

Advarsler

Hvis du er allergisk over for denne plante, skal du straks kontakte din læge i stedet for at forsøge at tage hjemlig pleje.

Brænd aldrig dele af den brasilianske peberfabrik, da dette kan forårsage problemer med vejrtrækning og vejrtrækning.

Undgå at gnide eller ridse området. Dette vil irritere det endnu mere og kan også sprede udslæt.

Del:
Kommentarer