Sådan behandler du øreører

Sådan behandler du øreører

Sårør kan skyldes forskellige forhold. Hos børn er earaches normalt resultatet af en øreinfektion. Ørepine hos voksne kan også skyldes en anden tilstand, såsom en sinusinfektion, blokering i øregangen, kæftens arthritis eller en inficeret tand. Afhængig af årsagen kan behandling af øreører kræve et besøg hos din læge. Der er imidlertid en række foranstaltninger, som du kan tage på egen hånd for at behandle din ørepine og reducere dit ubehag. mens du venter på at se, om du har brug for hjælp fra en læge.

Sæt en fugtig klud over dit øre øre. Forsøg med både varme og kolde klæder, da den anbefalede temperatur kan variere afhængigt af årsagen til din øre smerte.

Anbring over-the-counter øre dråber for at lette øre smerter. Du kan købe øre dråber på dit lokale apotek; naturlige øre dråber er også tilgængelige i mange sundhed fødevarer butikker.

Hvis du mener, at din ørepine er et resultat af overdreven voksopbygning, skal du forsøge at løsne voks ved at anvende babyolie, mineralolie eller hydrogenperoxid til ørekanalen to gange om dagen. Efter et par dage, brug en pære sprøjte til forsigtigt vanding øregangen med varmt vand. Dette kan bidrage til at fjerne enhver påvirket voks, der kan have forårsaget din ørepine.

Tag en over-the-counter smertestillende medicin som ibuprofen eller acetaminophen.

Besøg din læge, hvis din øre smerte bliver alvorlig, du begynder at opleve yderligere symptomer, eller dine øre har ikke forbedret efter en dag eller to. Din læge vil forsøge at bestemme årsagen til din ørepine og afgøre, om yderligere behandling er nødvendig. Antibiotika bruges ofte til at behandle onde ører, når smerte er resultatet af en øre- eller sinusinfektion. Din læge fjerner ørevoks eller andre genstande fra øret, hvis smerten skyldes blokering i øregangen. Hvis smerte er resultatet af en tilstand, der ikke er relateret til øret, såsom TMJ eller en tandinfektion, vil din læge forsøge at behandle denne tilstand for at behandle dine onde ører.

Tips

Afstå fra at stikke genstande i øret i et forsøg på at fjerne ørevoks. Sådanne handlinger resulterer normalt kun i at skubbe voksene endnu dybere ind i ørekanalen. Prøv ikke at ridse i dine ører. Hvis din ørepine er et resultat af svømmerens øre, vil en infektion i den ydre øregang skrabe kun forværre infektionen. Et ungt barn kan muligvis ikke fortælle dig, at hans øre gør ondt. Tegn på ørepine hos børn inkluderer ofte trækker i yderøret, øget nervøsitet og problemer med at sove.

Advarsler

Oplever alvorlige øre smerter efterfulgt af pludselige fravær af smerte kan være et tegn på, at din trommehinde har brudt. Kontakt din læge hurtigst muligt, hvis det sker.

Del:
Kommentarer