SĂĄdan behandler du Burns at Home

SĂĄdan behandler du Burns at Home

Brænder til hudintervallet i graden af ​​sværhedsgrad, fra første til tredje grad forbrændinger. Mange første- og andengradsforbrændinger kan betragtes som mindreårige og behandles hjemme med lidt eller intet medicinsk tilsyn. Efter hjemmebehandling skal din forbrænding helbrede i en uge eller mindre afhængigt af sværhedsgraden af ​​forbrændingen. Undgå at berøre den brændte hud (undtagen at behandle det) for at forhindre irritation eller infektion. Hvis du føler, at din forbrænding er en brøk i tredje grad, der henvises til branden, der går gennem alle hudlag (epidermis og dermis), har du brug for akut lægehjælp, og du kan få brug for behandling ved et brændecenter.

Bestem, om brændingen er en første, en anden eller en tredje grad brænde. Første og anden grad brænder vil omfatte rødme og hævelse omkring de brændte områder, med mild til moderat smerte og mulig blærer. Førstegangsforbrændinger kan behandles i hjemmet såvel som andengradsforbrændinger, som er mindre end tre inches i diameter. Tredje graders forbrændinger indebærer mere alvorlig smerte, vejrtrækningsbesvær og farlige sundhedsrisici; du bør søge akut lægehjælp, hvis du har mistanke om, at din forbrænding er en tredje graders brænde.

Lindre smerte og reducere hævelse ved at holde den brændte hud under kølig, men ikke iskold vand i 10 til 15 minutter. Du må bruge en kold kompress på den brændte hud, men brug ikke is, da det øger din kropstemperatur for hurtigt og kan gøre dig syg.

Påfør aloe vera gel på de brændte områder af huden. Brug ikke lotion eller cremer med aloe vera i det, fordi du vil have aloe vera selv. Lotion eller cremer med aloe vera kan indeholde ingredienser i lotion eller cremer, der kan irritere forbrændingen.

Læk forsigtigt forbrændingen med sterilt gasbind og forsigtigt fastgjort med et gasbind eller tape. Dette vil beskytte brænderen, mens den helbreder. Gentag trin 3 og 4 en gang om dagen, indtil brænden er helet.

Tag den anbefalede dosis af dit foretrukne mærke af aspirin eller ibuprofen til smertelindring. Hvis smerten er så alvorlig, at dette ikke lindrer det, skal du søge lægehjælp.

Tips

Få masser af hvile. Spis godt. Brændofre har brug for flere kalorier til helbredelse end personer, der ikke har forbrændinger. Som med alle skader eller sygdomme hjælper hvile med at sætte fart på den fysiske genopretning.

Advarsler

Hvis det brændte område er forkullet sort eller vises tørt og hvidt, søg lægehjælp straks, da dette indikerer en brøk i tredje grad.

Søg efter tegn på infektion som øget smerte, rødme eller hævelse, feber og alvorlig blæring og søg lægehjælp, hvis du har nogen af ​​disse tegn.

Undgå at puste blærer, der har dannet sig over din forbrænding, da dette kan forårsage infektion.

Brug ikke smør eller margarin på forbrændinger.

Del:
Kommentarer