SĂĄdan aflastes tryk bag et negle, der er blevet smadret

SĂĄdan aflastes tryk bag et negle, der er blevet smadret

Når man leder en sporty livsstil, er forstuderinger og knækkede knogler ikke de eneste skader man bør forberede sig på. Man kan opleve lacerations, hjernerystelse og endda knuste negle eller tånegle. Den sidstnævnte skade kaldes et subkunguelt hæmatom. Dette sker, når en fingerspids knuses mellem to hårde genstande, hvilket forårsager væske og blod at samle sig bag neglen. Det resulterende tryk er ubehageligt og skal lindres. Hvis det ikke er muligt at nå ER, så kan du gøre det.

Steriliser nålen med blegemiddel. Dyp i blegemiddel i 30 sekunder og skyll grundigt med rent vand. Hvis blegemiddel ikke er til rådighed, varme med åben ild. Rengør huden rundt og under neglen med betadin eller peroxid.

Punkter et hul i bunden af ​​neglen eller i midten af ​​hæmatomet. Tryk forsigtigt på nålen, indtil der ikke mærkes tryk, og mørkt blod frigives. Tryk forsigtigt fingerspidsen for at dræne det opsamlede blod fra hæmatomet.

Klæd neglen, når det meste af blodet er drænet. Påfør antibakteriel salve på afløbshullet og klæb derefter såret med gasbind og tape. En skinne kan bruges til ekstra komfort.

Tips

Du bør stadig se en læge for at tjekke for yderligere skade selv efter at have behandlet det umiddelbare problem.

Neglen bør holdes tør i 2 dage.

Del:
Kommentarer