Sådan åbner du en glasampul

Sådan åbner du en glasampul

Sådan åbner du en glasampul. Mange lægemidler pakkes i glasampuller, så deres indhold kun berøres af fast glas. Åbn en glasampul med forsigtighed ved at følge disse trin.

Forbered dit arbejdsområde. Narkotika pakket i glasampuller skal forblive i et sterilt miljø, fordi de typisk injiceres i kroppen. Læg et rent håndklæde på din arbejdsflade, vask dine hænder og få masser af alkoholservietter til rådighed.

Kontroller for at se, om din ampul har været præscoreret. Et malet band rundt om ampulens smalle hals betyder normalt, at den er klar til at åbne uden scoring. Hvis din ampul ikke er scoret, skal du tegne en fint serrated kniv eller fil rundt om den smalle del af ampullen for at svække glasset, så det kan snappes åbent.

Beskyt dine hænder fra brudt glas ved at pakke ampullen i et papirhåndklæde, en lys klud eller et stykke gasbind. Hvis ampullen ikke brydes rent, forhindrer dette dig i at blive skåret og hjælper med at holde glasskårene.

Hold ampullen med begge hænder, med en tommelfinger mod den smalle topdel. Træk bunden af ​​ampullen mod dig, mens du trykker øverste sektion væk fra dig med let, jævnt tryk. Et let tryk påtrykt korrekt vil snappe ampullen åbent rent, mens brugen af ​​for meget kraft kan medføre, at den ødelægger.

Udpak den åbne ampul og kassér toppen. Din medicin er nu klar til at blive fjernet fra ampullen som anvist af din læge.

Del:
Kommentarer