Round Robin Tennis Regler

Round Robin Tennis Regler

Mange rekreative og nogle professionelle tennisturneringer bruger et round-robin format for at sikre, at hver spiller får spillet et forudbestemt antal kampe. Nogle gange spilles runde robin i de tidlige stadier af en turnering ved at dividere feltet i sektioner, hvor kvalifikatørerne fra hver sektion går videre til et eliminationsformat til de sidste runder.

numre

En runde robin er en gruppering af spillere, hvor hver spiller skal spille hver anden spiller i gruppen. Formatet kan bruges med et hvilket som helst antal deltagere over to. Ifølge US Tennis Association, når seks eller flere spillere er optaget i en turnering, kan de være opdelt i flere runde robin grupper. For eksempel kan en tennisturnering have otte deltagere opdelt i to grupper på fire til round-robin play. Det betyder, at hver spiller skal spille alle andre i sin gruppe én gang, så hver deltager skal spille mindst tre kampe. I et enkelt elimineringsformat elimineres en spiller, hvis han taber, så halvdelen af ​​spillerne er ude efter at have spillet kun én kamp, ​​og alle end finalisterne spiller mindre end de tre kampe garanteret af round-robin formatet.

Turneringsstruktur

Hvis turneringen er en runde robin med kun en gruppe, vinder spilleren med den bedste match record. Hvis der er flere runde-robin-grupper, går spillerne med de bedste optegnelser i deres grupper ofte frem i et elimineringsformat. Der er forskellige måder at gøre dette på. Den enkleste måde er, at den øverste spiller i hver gruppe skal komme videre til en endelig kamp for at bestemme turneringskampionen. En anden måde er, at vinderen og løberen fra hver gruppe går videre til elimineringsformatet. I så fald vil spilleren med den bedste optagelse i gruppe A stå over for spilleren med den næstbedste optagelse i gruppe B i en semifinal, og gruppens øverste spiller vil spille gruppe A's runde i den anden semifinale. De semifinale vindere vil mødes i mesterskabet match.

slips

Spilleren, der vinder de fleste kampe vinder run-robin-gruppen. Men hvad nu hvis to spillere er bundet med de mest matchende sejre? Ifølge den amerikanske tennisforening vinder vinderen af ​​deres head-to-head kamp. Hvis tre eller flere spillere er bundet, rangerer dommeren eller turneringslederen spillere ved hjælp af følgende kriterier, indtil der ikke er nogen bånd: head-to-head-optegnelser i kampe, der involverer bare de bundet spillere; procentdel af sæt vundet blandt alle færdige sæt head-to-head optegnelser blandt de resterende bundet spillere; højeste procent af spil vundet. Hvis et uafgjort forbliver, bestemmer en tilfældig tegning rækkefølgen af ​​finish blandt de resterende bundet spillere.

Seedning

I turneringer med flere runde-robin-grupper kræver USTA-regler, at turneringsdirektøren skal rangere eller frække spillerne, så de stærkeste spillere begynder i forskellige grupper. For eksempel vil den top-seeded spiller begynde i Gruppe A, den anden seedede spiller ville være i Gruppe B, den tredje seedede spiller i Gruppe C, indtil hver gruppe har mindst en podet spiller.

Professionelle forskelle?

I professionel tennis gælder de samme grundlæggende round robin regler generelt. De fleste professionelle turneringer er strenge single-eliminering begivenheder, men både ATP (mænds turné) og WTA (women's tour) ultimo mesterskab bruger round robins til den indledende fase. De otte højest ratede spillere i året konkurrerer om to fire-personers runde-robin-grupper, og vinderen og løberen fra hver gruppe går videre til semifinalerne.

Del:
Kommentarer