Roller og ansvar for en basketballdommer

Roller og ansvar for en basketballdommer

Fløjten blæser igen. Træneren, der er rød-faced med raseri og arme flailing, stomps mod center domstol. En crescendo af boos stiger fra mængden. Basketballdommeren har gjort sit arbejde, træffer en beslutning om at håndhæve spillerens regler og sikre spillerens sikkerhed, selvom det trækker ire af træner og fans.

Håndhæv Regler

En basketballofficer forventes at være en objektiv håndhæver af liga regler. Når en overtrædelse er begået, stopper dommeren spillet ved at blæse hendes fløjte og straffe det hold, der overtrådte reglen. Fælles regel overtrædelser omfatter at begå fejl, drible overtrædelser og tabe bolden uden for grænserne. Straffen for regelbrud varierer, men involverer oftest et tab af besiddelse, eller gratis kast bliver tildelt det andet hold.

Vedligeholde ordre

Ved at træffe afgørende og retfærdige opkald forsøger dommerne at sikre sig, at spillet spilles på en sportslig måde. Alligevel kan en målbevidst hård fejl eller en spiller, der beskæftiger sig med overdreven skraldespand, gøre et basketballspil til et all-out-slagsmål. Hvis en atlet fortsætter med at vise dårlig sportsmandskab, kan han blive vurderet et teknisk fejl hos dommeren. På professionelt niveau fører to tekniske fejl i et spil til en deltagers udkast.

Spil flow

En basketballdommer er ansvarlig for at holde spillet i bevægelse. Når en spiller eller coach kalder en timeout, skal embedsmanden anerkende det og bestille uret til at stoppe. Officeren vil holde øje med længden af ​​timeouten og genstarte afspilningen, når timeout er udløbet. For at undgå unødvendige spilstop regulerer dommere også, når hold kan erstatte spillere.

Spiller sikkerhed

Basketballspillere bærer ofte en række braces og vagter. Dommere sørger for, at ingen af ​​disse ting udgør en trussel mod spillerens sikkerhed. Alt tilbehør skal være fri for skarpe eller fremspringende kanter. Metalliske eller gemstone smykker af enhver art er forbudt. Hvis en spiller blør, vil tjenestemænd straks fjerne spilleren fra spillet. Den skadede spiller kan vende tilbage, efter at et snit er korrekt klædt og blødningen er indeholdt.

Del:
Kommentarer