Risici for at spise Maggots

Risici for at spise Maggots

Maggots er flyve larver. Deres små hvide, artikulerede, ormlignende legemer findes normalt på eller nær deres fødekilde. Maggots spiser fækalt stof, forråder mad og kød for at nævne nogle få. De spiller en vigtig rolle i fødekæden ved at nedbryde råtnende biomaterialer og genbruge anvendelige næringsstoffer tilbage i jorden. Fluer laver op til 250 æg på en fødevarekilde. Derefter lukker larverne inden for 20 timer og fortsætter til fodring. Selvom maggoter nogle gange bruges i medicin til at ødelægge og helbrede sår, er der risici forbundet med indtagelse af mavesekter hos mennesker og dyr. Myiasis refererer til en infektion af ethvert dyr ved hjælp af mave eller fly larver. Dette ses normalt i husdyr som får og kvæg.

Intestinal Myiasis

Indtagelse af fødevarer, der rummer flyveæg, kan forårsage intestinal myiasis. Når først denne mad er indtaget, kan æggene overleve dyrets mavesyre på vej til tarmene, hvor de kommer til at luge. Derfra kan larverne trænge igennem og implantere sig ind i værtsorganerne og forårsage indre skader som bakterielle infektioner, sepsis og, hvis de ikke er behandlet, død. Selvom larverne sandsynligvis falder ud af kroppen, fordi de almindeligvis opdager på tørre steder, skal alle, der oplever tarmmyiasis, straks konsultere en læge. Intestinal myiasis behandles sædvanligvis med rensemidler eller albendazol, et lægemiddel der bruges til behandling af forskellige ormestimuleringer.

Ekstern myiasis

Ekstern myiasis opstår, når larver træder ind i kroppen gennem enhver åbning eller når fluer lægger deres æg i åbne sår, hvor larverne vil fodre på nedfaldende væv. Nogle flyvearter, såsom screwworm-flyve, også kendt som "kødæderen", går ind i huden for at fodre på levende væv. En person eller en læge kan manuelt udtrække mægoter i et sår. Dette er en delikat procedure, da larvallegemet kan brydes under ekstraktion og frigive hudirriterende væsker ind i værten. En anden metode til at fjerne et menneske- eller dyresår af maggoter er at afskære maggotens adgang til ilt ved hjælp af petroleumsgelé. Dette får maven til at stige fra dybere lag af huden for lettere at fjerne. Altid søge råd fra din læge, da en angreb af maggoter kan føre til hudlæsioner, sepsis, anæmi og endda død.

Madforgiftning

Maggots er ikke kendt for at forårsage fødeforgiftning, pr. Siger. Faktisk i nogle cirkler betragtes sprøde stegte moskeger som højden af ​​avantgarde gourmet. Så medmindre du fornyer en hygiejnisk mad på toastpunkt, er spisekorner en risikofyldt virksomhed, for der hvor der er muldyr, er der råtner mad. Hvis du opdager dig selv at spise råtnende mad, der er inficeret med maggoter, risikerer du at opkastes, maggots og alle. Dette skyldes formentlig madforgiftning snarere forekomsten af ​​muldvarp. Ved behandling af madforgiftning skal du holde hydreret og hvile. Over-the-counter medicin er sjældent påkrævet, men kan bruges, hvis diarré eller opkastning vedvarer.

Del:
Kommentarer