Relief for diabetisk hovedpine

Relief for diabetisk hovedpine

Type 2 diabetikere er mere tilbøjelige til både migræne og almindelig hovedpine end en ellers sund person. Imidlertid bør relief for en diabetisk hovedpine ikke komme i en smertestillende over-the-counter. Oftere end ikke, prøver din hovedpine at fortælle dig, at dit blodsukkerindhold er ude af balance. Så i stedet for at behandle hovedpine og maskering af problemet, lær at knytte smerten med dit blodsukker og behandle årsagen til din smerte.

hypoglykæmi

Lavt blodsukker - også kendt som hypoglykæmi eller insulinreaktion - er en almindelig årsag til hovedpine hos diabetikere. En hypoglykæmirelateret hovedpine opstår ofte efter at have savnet et måltid, overdreven motion, drikker alkohol eller tager for meget insulin eller anden medicin.

Hvis du tror, ​​at din hovedpine er relateret til lavt blodsukker, bekræft det ved at kontrollere dit blodsukkerniveau med din måler. Hvis dine niveauer er under 70 mg / dL, skal du straks tage en af ​​disse midler:

3 glukosetabletter eller 1 portion glukosegel 1/2 kop frugtjuice 1/2 kop sodavand (ikke diæt) 1 kop mælk 1 el. af sukker eller honning (Det skal dog bemærkes, at hvis du tager Acarbose eller Miglitol, kan blodglukoseniveauerne kun hæves ved at tage en ren glukosetablet eller gel.)

Efter dosen skal du kontrollere dit blodsukkerniveau igen for at sikre dig, at det er over 70 mg / dL. Så spis en snack, hvis dit næste måltid er mere end en time væk.

hyperglykæmi

Højt blodsukker eller hyperglykæmi kan også forårsage hovedpine hos diabetikere. Højt blodsukker kan udvikle sig i løbet af flere dage eller timer og kan være resultatet af at spise for meget eller for ofte, udøver for lidt, tager for lidt diabetesmedicin, stress, sygdom eller skade.

Hvis din hovedpine kommer i forbindelse med nogen af ​​disse faktorer, eller din måleraflæsning er høj for dig, skal du spise et stykke eddike gennemblødt i brød. En undersøgelse fra 2005, der blev offentliggjort i Den Europæiske Journal for Klinisk Ernæring, viste, at at spise et stykke fuldkornhvedebrød, gennemblødt i eddike, nedsatte individernes blodsukker inden for 30 minutter. Efter at have spist eddike, skal du drikke rigeligt med vand for at undgå dehydrering fra hyppig vandladning og tage 30 minutters gang for at hjælpe din krop med at regulere dit blodsukker.

Hvornår skal man konsultere en læge

Mens en diabetisk hovedpine ofte er et tegn på, at dit blodsukker er midlertidigt ude af balance, kan det også være et tegn på et alvorligt problem. Hvis din hovedpine kommer i forbindelse med nogen af ​​disse symptomer, skal du straks kontakte din læge:

En skarp hovedpine, der stammer bag et øje og ledsages af sløret syn og pletter eller blinker af lys kan være et tegn på glaukom.

En alvorlig hovedpine ledsaget af svimmelhed, manglende følelse i en eller flere lemmer (følelsesløshed), sløret tale og / eller hængende på den ene side af ansigtet kan være et tegn på starten på et slagtilfælde.

En alvorlig hovedpine ledsaget af forvirring, tørst, hyppig vandladning og svimmelhed kan være tegn på indtræden af ​​en diabetisk koma.

Del:
Kommentarer