Regler for Tennis Doubles Tiebreaker

Regler for Tennis Doubles Tiebreaker

De fleste officielle tenniskampe sanktioneret af International Tennis Federation bruger en 12-point tiebreaker til at bestemme vinderen af ​​et bundet sæt. Formatet, scoring og procedurer er stort set de samme mellem singlerne og de dobbelte slipsbrydere med en undtagelse - serveringsrotationen. I stedet for at rotere tjeneren mellem to spillere deltager fire spillere i rotationen.

Generelle Tiebreaker Regler

Ligesom i singler spilles en doubles tiebreaker, når scoren i et sæt er bundet til seks spil. Det første punkt i tiebreakeren serveres fra deuce court og numerisk scoring bruges - 0, 1, 2, 3, og så videre. Singles spillere og doubles hold skifter ender af banen efter hver 6 point. Den første spiller eller hold, der vinder mindst 7 point og har en 2-punkts ledning, vinder tiebreakeren og sætet. For eksempel kan en spiller eller et hold vinde tiebreakeren med en score på 7-2, 7-5, 8-6 eller 12-10.

Doubles Tiebreaker Servering Rotation

Holdet og spilleren, hvis tur det er at tjene, tjener det første punkt. Servicemængden mellem holdene skal forblive den samme som i hele sættet. Efter det første punkt går serveren til det andet hold, og spilleren, hvis tur det tjener, tjener 2 point. Holdene fortsætter med at skifte de tjener hvert 2 point, indtil et hold har mindst 7 point og en 2-punkts bly.

Del:
Kommentarer