Regler for at spille pool

Regler for at spille pool

Lommebillard er et populært spil, der kræver tænkevner og præcisionsmål. Spillet er så populært, at det ofte findes på ESPN, og mange poolhaller er placeret over hele verden. Det kan være forvirrende at se et spil pool, fordi der er mange forskellige typer, som folk spiller. At lære reglerne for de mest populære spil hjælper dig næste gang du træder op til et lommebillede bord.

Opsætning

De to mest populære lommebillardspil er 8-Ball og 9-Ball. Opstillingen er meget forskellig for begge spil og en af ​​de vigtigste dele af spillet. Til 8-ball er et 15-kuglesæt placeret sammen i et trekantet stativ. Kuglerne er halvstribede og halvfaste, med hver række i racket skiftende stilarterne. Boldplaceringen varierer efter kamp, ​​men den sorte 8-bold forbliver altid i midterstativet. Lidt anderledes er 9-Ball oprettet ved hjælp af de første 9 ni bolde i et 15 kuglesæt. I stedet for et trekantstativ er kuglerne sat i en diamantform med 9-kuglen direkte i midten. Nummer 1 til 8 er solide kugler, mens 9-kuglen er den eneste stribede bold i spillet, hvilket hjælper det med at skille sig ud for spillerne.

Fungere

I 8-Ball, hver spiller eller hold er tildelt et bestemt sæt af bolden, striber eller faste stoffer. Dette bestemmes af den, der laver den første bold. Hver spiller skal så forsøge at få alle deres egne bolde ind, indtil de når den endelige 8-bold. Når en spiller når 8-ballen, skal de kalde lommen, at bolden vil blive skudt ind og gøre det i den lomme for at vinde spillet. Hvis 8-kuglen er slået ind tidligere i spillet, diskvalificeres spilleren, og den anden spiller bliver tildelt sejren. Spillet af 9-ball fokuserer på antallet af boldene, fordi spillere skal skyde hver bold i lommerne i numerisk rækkefølge. Spillet kan spilles som et frittstående spil eller bruge et punktsystem, hvor hver bold eller et spil tæller som et punkt. Spillet slutter, når alle bolde er blevet slået ind, og den 9 bold er succesfuldt slået ind af en spiller som den endelige bold. I 9-bold kaldes ofte skud også for at indarbejde mere strategi og færdighed i spillet.

Cue Ball

Alle pool spil er afhængige af "cue ball" for at blive spillet. Denne solide hvide bold er skudt med køen og ramt mod andre bolde for at få dem til hullerne. Hvis kuglebolden bliver banket i et hul betegnes det som en "ridse", og der er forskellige regler, når en ridse opstår. I 8-bold, når en spiller ridser, kan den anden spiller placere køen bolden hvor som helst i den øverste del af bordet. I 9-ball kan en spiller placere bolden hvor som helst på bordet, og en ridser overvejes også, hvis en spiller savner den "levende" bold helt på deres tur.

Alternative regler

Når du spiller hjemme eller i en afslappende atmosfære som en bar eller poolhal, kan du implementere fælles regler, som måske ikke skal bruges i en regulering pool turnering. For eksempel, hvis kuglebolden ender med at trykke mod en sideskinne, kan du holde bolden ud for en tomme for at give dig plads til at skyde. Hvis en anden spiller skyder i en af ​​dine bolde, anses den for at være en ridse, og du kan placere bolden i den øverste del af bordet. Opbevaringslommer kan gøres valgfri under et af disse spil samt at tilføje eller fjerne nogle af konkurrencen.

typer

Andet end 8-ball og 9-ball er der mindre almindelige pool spil, der kan spilles. Snooker bruger 15 røde bolde og point scorer for hver bold i stedet for at erklære en vinder med en endelig bold. Bank pool spiller ligesom 8-ball undtagen spillere skal bruge skinnerne ved et poolbord for at lave skud. Pocket pool tildeler hver spiller med en bestemt lomme, at alle deres bolde skal scoreres ind; dette spil kan spilles ved hjælp af point er uden point.

Del:
Kommentarer