Recovery Time for Herniated Disc Surgery

Recovery Time for Herniated Disc Surgery

Ryggvirvlerne i din rygsøjle er polstret af svampe, der fungerer som "støddæmpere" mellem hvirvlerne. Når en disk er beskadiget, kan en del af det bøje ud og udvide, hvilket resulterer i, hvad der almindeligvis kaldes en herniated disc. Denne unaturlige placering sætter pres på de omkringliggende rygsmerter og kan forårsage en stor smerte. Hvis rygsmerter er stærke nok, og tilstanden ikke reagerer på fysioterapi, kan din læge beslutte at operere. Din opsvingstid afhænger af flere faktorer.

Identifikation

Ifølge Mayo Clinic har omkring 10 procent af mennesker med herniated diske til sidst operation. Denne procedure kaldes en microdiscectomy og involverer at lave to meget små snit i ryggen på stedet, hvor den beskadigede disk er placeret.

Hospital ophold

Ifølge Visitandcare forbliver de fleste patienter på sygehuset i cirka tre til fire dage efter herniated disc surgery. Din læge vil overvåge dit fremskridt og smerteniveau og bestemme, hvornår du vil blive frigivet.

Tilbage til arbejde

Mayo Clinic foreslår, at du kan planlægge at vende tilbage til arbejdet senest seks uger efter operationen. Løft dog ikke noget, før du har gennemført den fysioterapi, som din læge vil ordinere.

Ventetid

Peter F. Ullrich Jr., en kirurg med NeuroSpine Center of Wisconsin, anbefaler en ventetid på tre måneder for at se, om din tilstand begynder at vise forbedring. Hvis smerten vedvarer, skal du kontakte din læge og overveje muligheden for, at noget andet forårsager smerten.

Kirurgisk mulighed

Det er normalt for din læge at vente mindst to måneder for at se, om fysisk terapi og andre former for ikke-invasiv behandling viser nogen virkninger, før man overvejer kirurgi.

Del:
Kommentarer