Prempro Vs. Premarin

Prempro Vs. Premarin

Overgangsalder er en naturligt forekommende del af livet for kvinder, og mens nogle kvinder har ringe til ingen problemer med symptomer, kan andre kvinder muligvis se en læge for at lindre deres symptomer. Denne artikel vil sammenligne to mærkehormonterapier anvendt til overgangsalder, Premarin og Prempro. Dette er ikke en omfattende forklaring af de to, og hvis du har spørgsmål, skal du tale med din læge.

Overgangsalderen

Når en kvindes æggestokke stopper med at lave østrogen, slutter frugtbarheden og en række ændringer, der kaldes overgangsalderen, begynder. Overgangsalderen kan forekomme gradvist, eller det kan begynde abrupt efter operationen, der fjerner livmoderen og æggestokkene. Sidstnævnte kaldes ofte kirurgisk overgangsalder. Overgangsalderen forekommer sædvanligvis mellem 45 og 55 år, da dette er når kroppen naturligt har en nedgang i østrogenniveauer (premarin). Når en hel 12 måneder er gået siden den sidste menstruation, er overgangsalderen opstået. Før denne gang kan en kvinde have forskellige symptomer, som hendes krop ændrer sig, såsom vaginal tørhed, blinker, humørsvingninger, tyndere hår og forhøjet abdominal fedt.

Hormonbehandling

Overgangsalderen behøver ingen medicinsk behandling. Imidlertid bruges medicin ofte til at lindre symptomer på overgangsalderen og hjælpe med at afhjælpe eventuelle tilstande, der kan opstå som kroppen alder. Hvilke hormonudskiftningsterapier gør, er at erstatte noget af det hormon, der går tabt fra aldring, hvilket mindsker symptomerne.

Premarin og Prempro

Premarin og Prempro er varemærkerne for to hormonbehandlingsterapier.

Premarin er en kombination af forskellige østrogener og kan medvirke til at lindre varme blink og vaginal tørhed sammen med nedsættelse af knogletab. Det er lavet til kvinder uden livmoder, der har moderate til svære menopausale symptomer. Der er forskellige doseringsstyrker af medicinen, og det er vigtigt at tale med din læge og tage den laveste dosis, der er effektiv til at lindre dine symptomer. Det kommer i en creme og en tabletform. For kvinder, der stadig har deres livmoder, kan Premarin tages med en progestin, en anden type hormon.

Prempro består af en kombination af østrogener sammen med progestin. Det bruges ofte til kvinder, der stadig har livmoderen og går igennem overgangsalderen for at lindre tørhed og varme blink og for at reducere knogletab. Som med Premarin skal det tages ved den laveste effektive dosis og den korteste varighed, der er nødvendig.

Bekymringer

Premarin er kommet i brand for ikke kun de mulige bivirkninger fra hormonbehandling, men også for de ingredienser, den består af. Lægemidlet er fremstillet af østrogener fra gravid mare urin (dermed navnet Premarin). Der har været bekymring over den måde, disse marer behandles på, fordi de er begrænset i meget små områder, når de er imprægneret. Når de er født, vender de tilbage til resten af ​​hestene, og hvis de ikke bliver gravid igen snart, bliver de enten auktioneret eller sandsynligvis slagtet.

Women's Health Initiative gjorde en langsigtet undersøgelse af kvinder og hormonbehandling og fandt forskellige risici for at være på medicinen, herunder højere risiko for brystkræft, slagtilfælde, ovariecancer og hjertesygdom, ifølge National Institutes of Health. Risikoen og fordelene ved at være på hormonbehandling varierer med hver enkelt person og bør derfor diskuteres grundigt med din læge.

Alternative behandlinger

Overgangsalderen er en naturligt forekommende begivenhed, og der er andre muligheder ud over receptpligtig medicin, der kan være effektiv for nogle kvinder. Livsstilsmodifikationer som motion, dressing i lag, sund kost, nedsat alkoholforbrug og brug af vaginale smøremidler overalt, kan alle hjælpe med symptomer som blæser, vægtforøgelse og vaginal tørhed. Andre lægemidler som antidepressiva er blevet brugt til receptpligtige formål, men det er bedst at tale med din læge om dine symptomer, din helbredshistorie, eventuelle bekymringer og mulige interaktioner med aktuelle medicinske tilstande.

Del:
Kommentarer