Premenstruel Sciatic Nerve Pain

Premenstruel Sciatic Nerve Pain

Smerter, der udstråler fra din bækkenområde og rejser ned i benet før din menstruationsperiode, kan være præmenstruel sciatic nervesmerter. Det er en smertefuld tilstand, der skyldes, at den nervøse nervesygdomme forværres af endometrisk vævsvækst i din mave, der er knyttet til eller som er nær din nervesygdom. Hormonerne i løbet af din menstruationscyklus udløser endometrisk væv til at svulme og presser på næsen, der forårsager smerter. Mens kirurgi er den mest almindelige løsning, kan hormonbehandling og smertebehandling også være muligheder for behandling af præmenstruel sciatic nervesmerter.

Hvad er den sciatic nerven?

Din sciatic nerve er en stor nerve, der løber fra midten af ​​din nedre ryg ned begge ben. Det løber bag knæene og ned i fødderne. Den sciatic nerve styrer følelserne i benene, og når det bliver irriteret, kan det medføre smerter i nedre ryg, hofter og ben. Smerten kan begynde som prikken og udvikle sig til svaghed og følelsesløshed. Smerten kan udstråle så langt ned som dine tæer.

Hvad er endometriose?

Endometriose opstår, når livmoderforingen vokser uden for livmoderen. Dets årsag er ikke kendt, men påvirker 1% til 5% af kvinderne i barneår. Vævet kan vokse på blæren, æggestokke eller i underlivet. Symptomer kan omfatte smertefulde perioder, tunge perioder, smerter i bækkenområdet og smerter i nedre del af ryggen. Venstre ubehandlet, endometriose kan forårsage infertilitet, fordi vævet kan blokere af æggelederne, der forbinder æggestokkene til livmoderen.

Endometriose symptomer er værre før og under din menstruationscyklus, fordi hver måned fortæller kroppen livmodervævets opbygning af livmoderen. Da der ikke er plads til denne opbygning af væske, fordi den endometriske væv er vokset uden for livmoderen, frigives den enten i kroppen og forårsager betændelse, eller den er indeholdt i en væskefyld sac, der ligner en cyste. Denne opbygning af væske og væv forårsager, at nerven bliver betændt. Dette kan medføre, at endometriumvævet forværrer nerverne og organerne i nærheden af ​​deres placering, hvilket forårsager smerte.

Symptomer på præmenstruel sciatic nervesmerter

Når endometrisk væv vokser uden for livmoderen nær næsen, kan det medføre alvorlig smerte, der udstråler fra din nedre del ned i dine hofter og ben. Smerten kan blive alvorlig nok til at forstyrre normale daglige aktiviteter. Det endometriske væv kan knytte sig til den sciatic nerve. Tarmproblemer som diarré, forstoppelse, smerte og oppustethed kan opstå.

Kirurgiske behandlinger

Laparoskopi kan bruges til at diagnosticere og behandle endometrial vævsvækst. Kirurger bruger kraftig varme til at ødelægge endometrial og arvæv. Mindre skade skyldes sunde væv ved denne procedure. Gendannelsestid er meget hurtigere end ved traditionel operation.

Laparotomi eller større abdominal kirurgi, er nogle gange nødvendig, hvis endometriumvævsområdet er stort. I denne metode gør kirurgen et stort snit i maven og fjerner vævet fysisk. Gendannelsestid for denne operation kan tage op til to måneder.

En hysterektomi er en sidste udvej og anvendes kun, hvis endometrose har beskadiget livmoderen eller æggestokkene. Kirurgen fjerner livmoderen og æggestokkene, hvis de er påvirket. Gendannelsestid for denne procedure kan være fra fire til seks uger.

Hormonbehandling

Din læge kan ordinere hormonbehandling, hvis din smerte ikke er alvorlig, og kirurgi er ikke berettiget. Dette inkluderer p-piller. Progestiner anvendes til kvinder, der ikke kan tage østrogen. Begge disse bruges til at regulere dine perioder og mindske symptomerne.

Gonadotropin realeasing hormon agonister (GnRH) arbejde ved at reducere mængden af ​​østrogen i din krop. Dette hjælper med at lindre symptomerne og stopper dine perioder. Det anbefales ikke at forblive på denne terapi i mere end seks måneder, medmindre du tager østrogen sammen med GnRH.

Smerte medicin bruges til at lindre symptomer

Din læge kan have behandlet dine symptomer med over-the-counter medicin såsom naproxyn (Aleve) eller ibuprophen (Motrin eller Advil). Hvis disse ikke lindre din smerte, kan hun ordinere stærkere smertestillende midler til dig.

Levende med præmentrual sciatic nervesmerter

Du kan mindske dine symptomer ved at begrænse dit forbrug af koffein og alkohol. Regelmæssig motion kan bidrage til at lindre smerter. Brug af varme eller kolde kompresser kan tilbyde en vis lettelse. At få support online kan hjælpe dig med at klare det følelsesmæssige aspekt af denne tilstand. Kommunikation med din læge og læring alt hvad du kan om din tilstand kan hjælpe dig med at finde relief.

Del:
Kommentarer