Plaque Build-Up i halsen: Er det muligt?

Plaque Build-Up i halsen: Er det muligt?

Plaque opbygning i halsen er ikke muligt. De bakterier, der bliver plak, kan kun klæbe til tandemaljen. Der er andre bakterier, der producerer, hvad der ligner plak og kan blive fanget i dine mandler. Disse plaklignende akkumuleringer kan forårsage alvorlig halsirritation, dårlig ånde og undertiden tonsillitis. Der er mange måder at reducere deres begivenhed sikkert og i privatlivets fred for dit eget hjem.

MisforstĂĄelser

Lejlighedsvis vil du opdage små, hvidlig-gule, dårlige lugte klumper i ryggen af ​​halsen. Ofte fejler disse klumper for plaque, fordi de ligner uregelmæssige formede masser af gunk, der nogle gange findes på dine tænder. Disse er ikke plaque vækst, men tonsilloliths, også kendt som tonsil-sten.

Ă…rsager

Tonsil sten er forårsaget af ophobning af anaerobe bakterier i lommerne lommer. Anaerobe bakterier er en type bakterier, der ikke kan overleve i iltede omgivelser. Dine mandler indeholder fordybninger kaldet krypter. Overfladen af ​​dine mandler er dannet af en slimhinde kaldet mundslimhinden. Den mundtlige slimhinde fjerner døde celler konstant. Disse døde celler vaskes sædvanligvis væk af din spyt, men kan blive fanget i dine mandlers krybder. Anaerobe bakterier finder de døde celler og bruger dem som fødevarekilde. Som tiden går, akkumuleres disse bakterier og døde celler. Din krop reagerer på fremmed ophobning ved at angribe den med hvide blodlegemer. Dette giver tonsillolitherne deres hvidlige farve. Disse klumper ødelægges ikke af dine hvide blodlegemer, så de sidder i halsen og bliver større over tid.

Symptomer

Tonsil sten skaber en irriterende fornemmelse på bagsiden af ​​halsen. De kan føle sig som begyndelsen af ​​en strep infektion. Lejlighedsvis tonsil sten vil løsrive spontant fra miner i dine tonsiller. Folk antager, at de er plaster, fordi der er en lille forklaring på deres pludselige udseende i munden. Tonsilloliths forårsager dårlig ånde fordi de er lavet af anaerobe bakterier og døde celler. I alvorlige tilfælde kan tonsilsten forårsage tonsillitis.

Forebyggelse / Solution

Folk bruger deres fingernegle eller et tandstikker til at skrabe en tonsilsten ud. Fingernails er normalt beskidte, så vask dine hænder grundigt. Brug hovedet af en fugtig vatpind til at fjerne tonsilstenen. Hvis du har en følsom gagrefleks, kan disse metoder vise sig ubehagelige.

Dental vandingssystemer bruger vandstråler til at skylle svært at nå områder i munden, herunder tonsiller. Vær forsigtig, når du bruger et dental vandingssystem, da vandtrykket kan rive væv fra dine mandler. Indstil trykket til den laveste indstilling og øg tryket efter behov. Brug af en dental vandingsstråle bør ikke irritere din gagrefleks så alvorligt som en tandstikker eller bomuldspindel.

Den mest effektive metode til at reducere forekomsten af ​​tonsilsten er at bruge iltede mundplejeprodukter. Disse omfatter mundskylninger, næsesprayer og tandpastaer, der dræber de lugtfremkaldende bakterier, der fører til tonsillolit. Dræbte disse bakterier reducerer og i nogle tilfælde forhindrer yderligere produktion af tonsilsten.

En alvorlig metode til at forhindre væksten af ​​tonsil sten er at have tonsillektomi. Diskuter andre muligheder med øret, næse og halslægen, før du har denne procedure.

Advarsel

Før du begynder lægebehandling eller efter lægehjælp, skal du først konsultere din læge.

Del:
Kommentarer