Plantar Wart Surgery Recovery

Plantar Wart Surgery Recovery

Plantar vorte kirurgi er normalt den sidste udvej i at fjerne plantar vorter. Mens operationen normalt er hurtig og enkel, og genoprettelsen typisk er lige så hurtig og enkel, er der ingen garanti for, at plantarvorterne ikke kommer tilbage. Efter nogle enkle retningslinjer vil du sikre dig, at dit opsving er så glat som muligt.

Tidsramme

Plantar vorter optræder typisk på foden. Du vil kunne gå på din fod umiddelbart efter operationen. Du vil sandsynligvis blive administreret en lokalbedøvelse før operationen, så du vil ikke føle smerter i din fod indtil flere timer efter operationen, men du vil stadig sandsynligvis gerne lægge så lidt vægt som muligt på din fod for at minimere ømhed senere.

Din læge vil sandsynligvis råde dig til at hvile i mindst et par dage for at lade din fod heles ordentligt. I løbet af denne tid ændrer man ofte forbindelserne på operationstedet, især på den første dag for nyttiggørelse. Målet er at holde området så rent som muligt, hvilket vil minimere risikoen for infektion. Infektion kan forårsage komplikationer, der forlænger din gendannelsestid. De fleste patienter er i stand til at vende tilbage til normale aktiviteter inden for tre eller fire dage efter operationen, og området skal helbredes helt inden for en måned.

De fleste læger vil bede dig om at vende tilbage til kontoret for en opfølgningsopstilling kort tid efter operationen. Ved denne aftale vil lægen kontrollere for at sikre dig, at du helbreder ordentligt og genopretter i et godt tempo. Lægen vil også kontrollere, at vorterne ikke kommer tilbage, og at du ikke behøver en anden operation.

Smerter og ardannelse

Smerter er patientens vigtigste klage under genopretningen. Den første dag vil du sandsynligvis opleve smerter omkring operationsstedet fra det snit, som lægen har lavet, samt hvorfra lokalbedøvelsen blev injiceret. Hvis du er bekymret over denne smerte, spørg din læge om du vil blive ordineret smertestillende medicin. Hvis ikke, spørg, om det vil være sikkert for dig at tage over-the-counter smertestillende medicin som aspirin eller NSAID (acetaminophen eller naproxennatrium). Disse bør hjælpe med at reducere din smerte betydeligt.

Du kan få ardannelse efter operationen. Fordi disse ar ofte er på bunden af ​​foden og hævet, finder nogle patienter endda arrene smertefulde. Du bør diskutere dine bekymringer om ardannelse med din læge før operationen. Mange læger kan vurdere, om patienten vil opleve ardannelse, før de selv foretager operationen. Hvis din læge mener, at du har et ar, spørg hvad du kan gøre for at minimere arret og hvad skal du gøre, hvis du finder smerten i arret. Nogle over-the-counter cremer kan bidrage betydeligt minimere ar.

Del:
Kommentarer