Pink hovedbund årsag

Pink hovedbund årsag

Sygdomme og hår stilarter kan være synderen

Hvis du bemærker, at dit hår er udtynding, og hovedbunden nedenunder er lyserød, kan det tyde på betændelse eller en hovedbundssygdom, såsom hårbunds psoriasis eller dermatitis. Traction alopecia kan også forårsage en lyserød hovedbund. Traktionalopeci opstår, når du har konsekvent trukket dit hår i en stil, der får det til at bryde, såsom vævning eller en stram bolle. Øget produktion af talg (olie) kan resultere i, når du rutinemæssigt styler dit hår på en måde, der trækker på det eller forlænger trykket. Den forhøjede talg kan forårsage udtynding af hår samt en betændt hovedbund.

Andre muligheder

Ringorm kan forårsage en lyserød hovedbund. Autoimmune sygdomme som lupus kan resultere i en lyserød hovedbund sammen med tynde hår. Hvis du trækker på dit eget hår, som kaldes trichotlillomania, kan dette resultere i en irriteret hovedbund, der bliver lyserød, samt hårtab, ifølge Hairenergizer.

Tilbage Fra PÃ¥ Bleken

Hvis du overdriver det, kan det medføre, at din hovedbund bliver rosa. Din hovedbund kan have en allergisk reaktion på de kemikalier, der er blevet brugt på dit hår. Hovedbunden kan faktisk blive rød. Kemiske behandlinger kan forårsage hårtynding og tab.

Psoriasis

Mayo Clinic bemærker, at pestpsoriasis kan forekomme i hovedbunden, og det har tendens til at være kronisk. Dette er den mest almindelige form for psoriasis. Din hovedbund bliver rød eller lyserød og er dækket af sølvfarve. De områder, der er berørt, vil være ovale eller cirkulære. En anden form for psoriasis kaldes specielt hovedbunds psoriasis, hvilket resulterer i stærkt krydsede plaqueområder og tør, skællet hud. Pladen kan skrælle eller flakse i skarpe klumper.

Actinisk Keratose

Hvis din hovedbund har været for meget udsat for solen, kan du opleve actiniske keratoser, ifølge Mayo Clinic Health Horizons, der skriver til Blue Cross og Blue Shield of Rhode Island. En læsion eller læsioner vil danne på din hovedbund, og din hovedbund kan blive lyserød. Når aktinisk keratose opstår, sker det i det øverste lag af din hud, hvilket er epidermis. Når dine hudceller er beskadiget mod solens eksponering, vil farve og tekstur af din hud, herunder din hovedbund, ændres, og læsioner, bump og blødninger kan forekomme.

Søg hjælp

Spørg din frisør eller din læge hvilken type antibakteriel shampoo hun vil anbefale. Dette vil slippe af med bakterier, hvis det er, der forårsager din lyserøde hovedbund, samtidig med at du beskytter og fugter dit hår. En shampoo af denne art vil dybt trænge ind i din hovedbund.

Del:
Kommentarer