Parkinsons sygdomstegn og symptomer

Parkinsons sygdomstegn og symptomer

Parkinsons sygdom er en progressiv lidelse, der påvirker centralnervesystemet og er resultatet af mangel på kemisk messenger, dopamin, i hjernen. Dette sker, forskere er ikke klar over, hvad der forårsager ændringerne i de celler, der producerer dopamin. Mere end 1,5 millioner mennesker i USA udføres ved symptomer på sygdommen. Der er ingen kendt kur, men nogle medicin kan hjælpe med at lindre nogle af symptomerne.

Taleændringer

Parkinsons sygdom forårsager ofte taleforstyrrelser som monoton stemme, slurrende ord, mindre stemmekontrol og tøven, før du taler.

Stive muskler

Muskelstivhed forekommer typisk i nakke, arme og ben. Sværhedsgraden adskiller sig og kan medføre problemer med at bevæge sig, begrænse dit bevægelsesområde og kan forårsage smerte.

Bradykinesi

Bradykinesi er bremsningen af ​​frivillige bevægelser. Det kan tage længere tid at starte bevægelser som at gå og lave hverdagens opgaver. Når du begynder at flytte, kan opgaver tage længere tid at fuldføre, da din krop vil bevæge sig langsommere over alt.

Automatisk bevægelsesforløb

Nogle mennesker med Parkinsons sygdom mister evnen til at blinke automatisk og kan synes at have en tom stirring. Normale bevægelser som svingning af dine arme når du går vil forsvinde. Dine kropsbevægelser bliver mindre animerede.

rystelser

Mange mennesker, der har Parkinsons sygdom, oplever ikke en signifikant tremor, men de, der gør, har ofte rystende hænder eller gnider forefinger og tommelfingre sammen, en bevægelse kendt som 'pin rolling'.

Forringet kropsholdning

I de senere stadier af Parkinsons sygdom kan du opleve en bøjet kropsholdning og have problemer med din balance.

demens

I de senere stadier af Parkinsons sygdom kan hukommelse tilbagekaldelse og klarhed blive et problem.

Del:
Kommentarer