Parasitter, der forĂĄrsager overdreven slim

Parasitter, der forĂĄrsager overdreven slim

Mens menneskeligt affald, der nogle gange kaldes "fæces", altid indeholder en lille mængde slim, kan en overdreven mængde slim angive et problem. Årsag til overskydende slim kan variere fra en gastrointestinal lidelse, såsom Crohns sygdom, til kræft. En patient, der oplever overskydende slim i hans fæces, bør konsultere en læge for at finde årsagen, men symptomerne kan også være forårsaget af en parasitinfektion.

protozoer

En protozoer er en enkeltcellet organisme, der kan reproducere i menneskekroppen og forårsage alvorlig sygdom. Fælles eksempler på protozoer er giardia, en mikroskopisk organisme, der vokser i tyndtarmen og kryptosporidium. Bortset fra overdreven slim i afføringen kan protozoer infektioner også forårsage symptomer, der omfatter diarré, oppustethed, opkastning og mavesmerter.

helminth

En helminth er en parasit med mange celler, der almindeligvis betegnes som en orm. Eksempler på helminths, der kan inficere mennesker og forårsage overdreven slim i afføringen, omfatter rundorm, bændelorm og pinworms. I modsætning til protozoer kan en helminth i sin voksne form ikke reproducere inde i menneskekroppen. Ud over overskydende eller blodig slim i afføringen kan helminthes også medføre træthed og vægttab. En smittet person kan også se en ormpas i hans fæces.

Ă…rsager

Parasitter, der inficerer mennesker, der forårsager overdreven slim og andre symptomer, opnås typisk ved kontakt med inficerede ekskrementer eller vandforsyninger. Vandrere og campister kan være særligt modtagelige, hvis de drikker fra ubehandlede vandkilder, mens de er involveret i disse aktiviteter. Rejsende til fremmede lande kan også være i højere risiko på grund af lavere vandrensningsstandarder. Du kan også være mere udsat for infektion, hvis dit immunsystem er kompromitteret af sygdom eller alder.

Behandlinger

Traditionel medicinsk behandling er tilgængelig og kan omfatte en enkeltdosis eller op til to til tre ugers behandling afhængigt af årsagen. Hertil kommer, at naturlige midler kan bruges til at gøre tarmmiljøet uskadeligt for parasitten. Forslag omfatter høje doser af C-vitamin, som tolereret; øget fiberindtag; øget vandindtag; og reduktion af simple kulhydrater.

Del:
Kommentarer