Oxytoka- og urinvejsinfektioner

Oxytoka- og urinvejsinfektioner

Urinvejsinfektioner er almindelige betændelser i urinsystemet forårsaget af spredning af bakterier fra huden eller tarmkanalen. Den mest almindelige årsag til en urinvejsinfektion er E. coli, men andre typer bakterier kan også være skyldige. En af disse typer kaldes klebsiella oxytoca.

Urinvejsinfektioner

Der er tre typer urinvejsinfektioner. Uretrit er den mest almindelige. Det påvirker urinrøret, røret, der udskiller urin fra din blære. Uretrit udvikler sig ofte til blærebetændelse, hvis den ikke behandles. Cystitis er betændelsen i urinblæren. Hvis infektionen fortsætter med at forværres, kan den udvikle sig til pyelonefritis, infektion i nyrerne og urinledere. Som regel rejser jo højere din urinvejsinfektion, desto mere kompliceret er det blevet. Ubehandlede nyreinfektioner kan føre til nyresygdom eller total nyresvigt.

oxytoca

Klebsiella Oxytoca (ofte forkortet til oxytoka) er en type bakterier i klebsiella-familien, der ligner klebsiella pneumoniae. Denne type bakterier findes normalt i tarmene og er nødvendig for normal tarmfunktion. De kan spredes fra anus og afføring i urinrøret og forårsage infektion. Klebsiella bakterier koloniserer normalt mennesker med svækkede immunsystemer. Af denne årsag forekommer klebsiella oxytokas urinvejsinfektioner ofte hos hospitalspatienter eller personer, der allerede er syge.

Symptomer

Din klebsiella oxytoca urinvejsinfektion kan gøre sig kendt på mange måder, men det vil normalt give dig lyst til at urinere ofte. Selv om du har lyst til at urinere hele tiden, kan lidt eller ingen urin komme ud. Når du tørrer, kan du opleve en brændende fornemmelse. Din urin kan også virke mørkere eller lugere end normalt. I nogle tilfælde kan du endda se blod i din urin.

Diagnose

Hvis du har mistanke om, at du har indgået en klebsiella oxytoca urinvejsinfektion, vil din sundhedspersonale bede om en urinprøve. Analyse af din urin vil afgøre, om du har infektion, der forårsager bakterier i dit urinsystem. Yderligere test kan indebære en urinkultur, hvor disse bakterier vokser i en laboratorieindstilling. Dette gør det muligt for din læge at bekræfte, at bakterierne er klebsiella oxytoca. I nogle tilfælde kan han endda teste visse lægemidler på de laboratoriebårne bakterier for at se, hvor effektive de ville være på din infektion.

Behandling

Da klebsiella oxytokas urinvejsinfektioner ofte forekommer hos personer, hvis immunforsvar allerede er svækket, er det ikke tilrådeligt at forsøge at behandle dem med hjemmemekanismer. De fleste sundhedsudbydere vil rådgive et kursus af receptpligtige antibiotika. Klebsiella oxytokainfektioner er imidlertid resistente over for mange antibiotika, herunder penicillin og penicillintype antibiotika. En blanding af antibiotika sulfamethoxazol og trimetoprim anvendes undertiden til behandling af klebsiella oxytoca urinvejsinfektion.

Del:
Kommentarer