Øvelser til forbedring af ligevægten hos ældre

Øvelser til forbedring af ligevægten hos ældre

Ligevægt eller balance er afgørende for ældre og borgernes sundhed og sikkerhed. Seniorer, der ikke træner regelmæssigt, kan udvikle svage muskler i deres underkrop og balancere problemer, hvilket kan føre til fald. Jo ældre du får, jo mere sandsynligt vil du falde. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention falder en ud af tre seniorer over 65 år hvert år. Du kan reducere risikoen for at falde ved at udøve regelmæssigt for at forbedre benstyrken og ligevægten.

Forbered dig på træning

Inden du starter et træningsprogram, skal du kontakte din læge for en komplet check-up. Diskuter dine planer med din læge og tal om den type øvelser, der kan hjælpe dig med at nå dine fitnessmål. Du bør også forberede dig selv og dit hjem, før du begynder at gøre ligevægt øvelser. Vælg en robust, stabil, armløs stol til at holde fast på, hvis du har brug for hjælp til at balancere i begyndelsen. Brug glatte sko, der ikke holder fast i gulvet, men ikke så glat, at du får glide og falde. Brug malerens tape til at lave en lige linje på gulvet for at gå langs.

Øvelser

Nogle nemme øvelser, som du kan gøre hjemme eller næsten hvor som helst, omfatter stående på en fod og benopløftninger. Hold fast på din solide stol med en hånd og løft et ben af ​​gulvet et par inches. Hold balancen i 10 sekunder og gentag derefter på det andet ben. Prøv at balancere på et ben uden at holde stolen, mens du skrider frem. Balance på et ben, mens du løfter dit andet ben frem eller tilbage. På linjen af ​​malerens tape på gulvet, gå hæl-til-tå frem og tilbage. Sørg for, at der ikke er nogen forhindringer i vejen eller området tæpper på gulvet, der kan få dig til at glide og falde. Tilføj nogle mere udfordrende øvelser, når du går videre til det punkt, at du kan gøre disse øvelser med lukkede øjne.

Exergames

Mange af de videospil, som unge spiller, kræver fysiske bevægelser. Exergames er videospil, der kombinerer videospil med motion. At spille exergames kan hjælpe med at forbedre din ligevægt og overordnede fysiske kondition. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Studier inden for Sundhedsteknologi og Sundhedsinformatik" viste forskere i Nederlandene, at efter seks uger blev balancen forbedret hos ældre, der spillede exergames, der skulle forbedre balancen. Seniorer, der nyder videospil, kan få gavn af balanceorienterede exergames derhjemme.

Tai Chi

Tai Chi har længe været spioneringen som en meget stimulerende øvelse for sindet såvel som kroppen. Tai chi forbedrer knogles sundhed og fælles stabilitet, og giver nogle kardiovaskulær træning. Tai Chi fremhæver balance for at forbedre ligevægten for at forhindre fald. Ifølge en artikel udgivet på Harvard Health Publications hjemmeside kan tai chi hjælpe med at reducere seniorfald med op til 45 procent. De langsomme, målbevidste bevægelser af tai chi er generelt sikre for seniorer på alle niveauer af fitness, der har opnået medicinsk clearance.

Mental Motion

Hvis du tror det, kan du gøre det. Ideokinetisk tilrettelæggelse, eller forestille dig selv at udføre en øvelse, kan bidrage til at forbedre din præstation af ligevægtsøvelser. Ideokinetisk tilrettelæggelse er at forestille sig, eller mentalt billedligt, selv uden fejl at udføre en bevægelse. En undersøgelse offentliggjort i "Journal of the American Physical Therapy Association" rapporterer, at ældre kvinder, der praktiserede ideokinetiske tilrettelæggelse efterfulgt af fysisk øvelse af balance udøve forbedret præstation af disse øvelser. En fysioterapeut, der er uddannet i ideokinetisk tilrettelæggelse, vil være i stand til at give præcis instruktion.

Del:
Kommentarer