Ost kost til lavere triglycerider

Ost kost til lavere triglycerider

Blodstrøm triglycerider øges, når du bruger dagligt for mange kalorier eller kulhydrater. Høje niveauer af triglycerider kan omdanne dårlig kolesterol (LDL) til en mere farlig form, der kan skade arterier. Høje triglycerider kan også forhindre dannelsen af ​​godt kolesterol (HDL). Vægttab og nedsat fedtindhold og kulhydratindtag kan sænke triglyceridniveauet, hvilket reducerer risikoen for hjertesygdomme. De rigtige typer oste kan spille en bærende rolle i en lav triglycerid diæt.

Den gode og den dĂĄrlige

Motion og en sund kost er nøgler til at sænke triglyceridniveauet. For en sund kost skal visse olier og kulhydrater udskiftes med mere hjertesundede, og visse fødevarer skal undgås helt.

Udskift mættet fedt og transfedt med umættede fedtstoffer som oliven, majs, saflor, solsikkeolie og jordnøddesolier. Røde kød er fyldt med protein, men de indeholder også mættet fedt og kolesterol, så spis så fisk og fjerkræ i stedet.

Reducer dit kulhydratindtag, hvis kulhydrater leverer mere end 40 til 45 procent af dine daglige kalorier. Start med at eliminere eller reducere drastisk på alkohol og mad og drik højt i simple sukkerarter, såsom honning, kage, sødet morgenmadsprodukter og sodavand. Gode ​​kilder til kulhydrater omfatter kartofler og ris og fuldkornsbrød og pastaer i moderation.

Medtag ost i din kost

Diæt, der nedsætter triglycerider, udelukker ofte ost på grund af dets fedtindhold. Men inklusive de rigtige osttyper hjælper med at levere den balance og sort, der er vigtig for at opretholde en sund kost, som fremmer lave triglyceridniveauer.

Balancen er vigtig. Mens ost har mange gavnlige næringsstoffer som protein, calcium, fosfor, zink, vitamin A og B-kompleks vitaminer, har en diæt for høj i ost, selv den rigtige ost, overskydende proteinkalorier og kan fratage kroppen af ​​andre nødvendige næringsstoffer.

De fleste oste har mange af de ovennævnte ernæringsmæssige fordele, men regelmæssige oste og flødeost er ikke gavnlige for at sænke triglycerider, fordi de er højt i mættet fedt. På den anden side er fedtfattig eller fedtfri cottageost og flødeost og andre oste lavet af skummetmælk fedtfattig og giver stadig et stort udvalg af næringsstoffer.

Undgå oste, der indeholder betydelige mængder lactose, da de er højt i kulhydrater. Inkluder alderen oste som cheddarost og friske uberørte oste som cottage cheese, som indeholder få eller ingen kulhydrater.

Sammenfattende er de bedste oste, der skal medtages i lavt triglycerid kost, dem, der er lavet af reduceret fedt eller skummetmælk, herunder friske uberørte oste, såsom hytteost, ricottaost og mozzarella samt oste af oste, såsom cheddarost og parmesanost.

Den daglige kost

Af dit daglige kalorieindtag skal ca. 25-30 procent komme fra fedt, med mindre end 10 procent fra mættede fedtstoffer. Sænkning af dit fedtindtag under dette beløb vil øge dit kulhydratindtag, hvilket resulterer i øgede triglycerider. Derudover bør du ikke forbruge mere end 300 mg kolesterol hver dag.

Ca. 40 til 45 procent af dine daglige kalorier bør komme fra kulhydrater. De resterende 30 til 35 procent kommer fra protein.

Se dit samlede kalorieindtag. Overskydende kalorier kan omdannes til triglycerider, uanset om de kommer fra fedt, kulhydrater eller protein.

Ved længerevarende energi skal du spise afbalancerede måltider, der indeholder protein, kulhydrater og fedt, såsom havregryn og cottageost til morgenmad. Sådanne kombinationer tager længere tid at fordøje end alle kulhydrater måltider. Ikke kun er disse afbalancerede måltider mere påfyldning, de vil også holde blodsukkerniveauerne stabile og forhindre sukkerhøje nedbrud.

Del:
Kommentarer