Orme, der minder om hĂĄr hos mennesker

Orme, der minder om hĂĄr hos mennesker

Orme, der ligner menneskehår, er nematoder. Disse orme betragtes som en parasit, da de fleste kræver en vært for overlevelse, og i nogle tilfælde bliver mennesker værter. Nematoder er de mest talrige multicellulære dyr på jorden, ifølge University of Nebraska. Hookworms og roundworms er de hårlignende parasitære orme, der inficerer mennesker.

typer

Der er mere end 5.000 arter i phylum nematoda familien, ifølge University of Florida Institute for Food and Agricultural. Orme, der lever i jorden, er gavnlige for landbrugsindustrien, men orme, der inficerer mennesker konkurrerer om dine næringsstoffer og forårsager svær ubehag lige fra anal kløe, mavesmerter, opkastning, diarré og utilpashed. Hookworms lever i forurenet jord og kan trænge ind i menneskers hud. Roundworms inficerer mennesker ved hånd-til-mund transmission.

Identifikation

Det store antal orme i nematodfamilien gør det næsten umuligt at identificere hver art. Hvis du henter en håndfuld jord, vil du holde tusindvis af orme, selvom du ikke kan se dem på grund af deres mikroskopiske størrelse. Ikke alle nematoder er mikroskopiske. Nematoder kan variere fra.01 inches til mere end 24 fod, ifølge University of Nebraska i Lincoln. Deres anatomi ligner et tyndt rør inde i et rør. Hookworm værter på mennesker med sine seks skarpe tænder og rundorm ser ligesom jordorm.

hageorm

Der er 576-740 millioner mennesker i verden inficeret med hookworms, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Hvis hookworms findes i store mængder i menneskekroppen, kan de blokere lymfesystemet, der forårsager livstruende ødem. Hookworms indtræder gennem huden, normalt fødderne, og bevæger sig gennem venerne til hjertet og lungerne. Så stiger hookworms til svælget, hvor det bliver slugt og kommer ind i fordøjelsessystemet, hvor det vokser i tyndtarmen. Hvis du har en let angreb af hookworms, er der normalt ingen symptomer. En tung angreb kan imidlertid forårsage mavesmerter, appetitab, vægttab og anæmi. Hookworms behandles med anthelminthic medicin, såsom albendazol og mebendazol. Behandling varer typisk en til tre dage.

rundorm

Roundworms kan påvirke alle uanset økonomiske eller sociale status. Pinworms er den mest almindelige parasitære roundworm infektion i USA, der påvirker omkring en tredjedel af børnene i nogle områder, ifølge Cleveland Clinic. Roundworms kommer ind i kroppen ved at blive slugt. De kvindelige orme lægger æg i anusen, inden de forlader kroppen. Dette medfører kløe, og når personen ridser anuset og derefter placerer fingrene i munden, begynder ringenes rundløb. Denne infektion er let fordelt i dagpleje, så hygiejne og personlig hygiejne er nøglen til forebyggelse. Hvis du har inficerede børn i din husstand, skal du sørge for at vaske deres tøj og sengetøj dagligt for at forhindre andre i dit hus i at blive smittet. Cremer kan ordineres for at lindre anal kløe. Medbendazol og pyrantelpamoat er lægemidler, der gives til rundeormsinfektioner.

Del:
Kommentarer