Øre lymfeknuder smerte

Øre lymfeknuder smerte

Ørelymfeknuderne er kun en gruppe på over 600 totale lymfeknuder til stede i menneskekroppen. Når nogen af ​​disse lymfeknuder svulmer, har de evnen til at forårsage smerte. Lymfeknuder i nakken er en af ​​de grupper, der svulger mest hyppigt, ifølge Mayo Clinic. Infektion er generelt den mest almindelige årsag til sådan hævelse.

Lymfeknuder

Små bønneformede organer placeret i hele kroppen, lymfeknuder er en del af dit immunsystem, og de arbejder sammen med de andre immunsystem organer og celler. De hvide blodlegemer, der er placeret i lymfeknuderne, hjælper med at beskytte mod vira og bakterier samt fremmede stoffer. Størstedelen af ​​de 600 lymfeknuder, der findes i kroppen, er placeret inden for hoved- og nakkeområdet.

Øre lymfeknuder

Der er to grupper af øret lymfeknuder. Gruppen placeret foran øret hedder preaurikulære knuder, og gruppen direkte bag øret er kendt som sub occipital lymfeknuder, ifølge Loyloa University Medical Education Network. Øre lymfeknuder er ikke de eneste lymfeknuder placeret i hoved og nakke, men de er generelt lymfeknuder involveret i øreinfektioner.

Infektioner og hævelse

Når en bakterie eller virus er i kroppen, sendes hvide blodlegemer fra lymfeknuderne i det pågældende kropsområde for at bekæmpe det. Denne beskyttende foranstaltning ved vores immunforsvar forårsager lymfeknude til at svulme som et naturligt respons. Hævelse af øret (eller andre) lymfeknuder kan være en indikation for, at en infektion er til stede, og at de hvide blodlegemer har at gøre med det. Men hævelse kan også skyldes andre grunde udover infektion, såsom skade, betændelse og endda kræft, ifølge Milton S. Hershey Medical Center.

Hævelse og smerte

Ved infektion og hævelse af øret lymfeknuder kommer generelt smerte, især som lymfeknude forstørres. Og hævelse af lymfeknuder på grund af infektion eller skade kan potentielt føre til høretab og ørepine. Øre lyde eller summende lyde er også mulige, ligesom kløe i øret.

Andet smerte

Ud over den smerte, der kan opstå på grund af infektion og hævelse af øre lymfeknude, kan smerter mærkes på grund af andre symptomer, der skyldes en hævet øre lymfeknude, som omfatter smerte fra kvalme, opkastning, diarré, feber og kuldegysninger.

Del:
Kommentarer