Omeprazol 20 mg bivirkninger

Omeprazol 20 mg bivirkninger

Omeprazol i 20 mg doser er en medicin, der anvendes til behandling af tilstande forårsaget af mavesyre, såsom halsbrand, gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) og gastrointestinale sår. Lægemidlet er tilgængeligt som Prilosec og i generisk form, både ved recept og over disken. Bivirkninger er ualmindelige.

Fungere

Omeprazol er en protonpumpehæmmer (PPI), en type lægemiddel, der blokerer produktionen af ​​mavesyre. Reduktion af mavesyre forhindrer syre reflux, og tillader sår og spiserørskader at helbrede.

Flere fælles effekter

Selvom de fleste mennesker ikke oplever bivirkninger, når de tager omeprazol, er mange mulige. Bivirkninger kan omfatte rygsmerter, muskelsmerter, svimmelhed, hovedpine, øvre luftvejsinfektioner, forstoppelse, diarré, kvalme og mavesmerter.

Risici

Sjældne alvorlige omeprazol bivirkninger omfatter allergiske reaktioner og pankreatitis. Personer med leversygdom bør ikke tage over 20 mg dagligt, fordi højere doser kan hæve leverenzymer, hvilket indikerer nedsat funktion.

Tidsramme

Protonpumpehæmmere, herunder omeprazol, er beregnet til behandling i fire til otte uger, men mange mennesker tager stoffet i årevis. Langsigtet brug er forbundet med en øget hyppebrytningshyppighed hos mennesker over 50 år og af colitis forårsaget af Clostridium-bakterierne.

Drug Interactions

Omeprazol interagerer med mange lægemidler. Eksempler omfatter antikoagulantia, diazepam, digoxin, phenytoin og lægemidler, der anvendes til behandling af infektion forårsaget af human immunodeficiency virus (HIV).

Del:
Kommentarer