Om Graviditet

Om Graviditet

Graviditet er tiden i en kvindes liv, når hun afventer ankomsten af ​​hendes nyfødte baby med glædelig forventning. Alligevel kan graviditet også være en tid til morgensyge, underlige madbehov, skiftende hormoner og mange andre kropslige ændringer. At vide, hvad man kan forvente under hvert trin i graviditeten, kan hjælpe med at lindre unødig bekymring. Det kan også hjælpe en forventet mor til at forberede sig på fødsel, levering og bringe hendes nyfødte hjem.

Identifikation

En kvinde mistenker først, at hun kan være gravid, når hun savner en menstruation. Der er andre tidlige tegn på graviditet, som også kan omfatte kvalme, opkastning, oppustethed, spotting, kramper, træthed, svimmelhed og hovedpine. Symptomerne kan variere afhængigt af den enkelte kvinde. Symptomer kan også variere med hver efterfølgende graviditet. Symptomer på graviditet kan forekomme overalt fra en til seks uger efter opfattelsen. Når man har mistanke om graviditet, vil mange kvinder købe en graviditetstest for at bekræfte, om de er gravid eller ej. Hvis testresultaterne er positive, bekræfter graviditeten, er næste skridt at lave en aftale med en gynækolog / fødselslæge for en undersøgelse. Når diagnosen er foretaget, vil lægen begynde fødselspleje og overvåge alle stadier af graviditeten.

Tidsramme

Graviditet er opdelt i tre trin kendt som trimester, hver varig tre måneder. Første trimester begynder med udbruddet af opfattelsen. Dette er graviditetsperioden, der er bedst kendt for morgenkvalme. I løbet af anden trimester formindskes morgenmorgen generelt og den forventede moder begynder at gå op i vægt. Det er i anden trimester, når kvinder har tendens til at føle sig mest sunde og energiske. I løbet af denne periode kan fostrets første bevægelser mærkes. Den tredje trimester er den sidste periode som forberedelse til fødslen. Dette er også den periode, hvor den største vægt opnås. Kvinder kan opleve ubehag i løbet af tredje trimester som rygsmerter og problemer med at sove. Der kan også være en stigning i hyppigheden af ​​vandladning.

Betydning

Det er vigtigt at få ordentlig plejehjem, mens du er gravid for at sikre moderens og hendes ufødte barns gode helbred. Prænatal pleje gør det muligt for din læge at overvåge din graviditet og være opmærksom på eventuelle potentielle problemer. Gravide teenagere kan lide af utilstrækkelig eller mangel på prænatal pleje, når de forsøger at holde deres graviditet en hemmelighed, fordi de ikke vil have, at deres forældre skal vide. En gravid teenager må muligvis ikke modtage nogen plejepræmie indtil halvvejs gennem graviditeten eller senere. Sundheden hos både mor og barn kan lide, når prænatal behandling mangler. Det er vigtigt at planlægge en aftale, så snart der er mistanke om graviditet og at holde alle planlagte aftaler derefter. Det er også vigtigt at spise sundt og tage foreskrevne vitaminer for at sikre, at det udviklende foster får de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for en sund vækst.

Fakta

Selv om de fleste graviditeter udvikler sig uden problemer, kan der opstå komplikationer. Sådanne komplikationer kan omfatte abort, præeklampsi, placenta previa eller placenta abruptio. Abort er den naturlige afslutning af graviditeten. Spontan abort, der ellers betegnes som abort, opstår før den 20. uge af graviditeten, når det udviklende foster ikke ville være i stand til at opretholde levedygtighed uden for livmoderen. Et abort kan forekomme meget tidligt i graviditeten og nogle gange før graviditeten er blevet bekræftet. Der er flere grunde til, at et abort kan forekomme som en genetisk abnormitet, fysisk skade eller andre medicinske tilstande. Hvis en kvinde har haft et tidligere abort, kan hun være i risiko for abort i efterfølgende graviditeter.

Risikofaktorer

Placenta previa er et udtryk, der refererer til en lavtliggende placenta, som måske eller måske ikke dækker livmoderhalsen. Placenta previa kan forårsage blødning og behovet for en kejsersnitt fødsel. Placenta abruptio er en tilstand, hvor moderkagen for tidligt adskiller sig fra livmoderen. Tilstanden kan være kritisk for både moderen og fosteret. Svær blødning kan forekomme, og fosteret skal leveres, hvilket resulterer i en for tidlig fødsel, hvis placenta previa opstår før færdiggørelsen af ​​svangerskabsperioden. Spædbarnet er normalt leveret af katastrofesektion. Pre-eclampsia er en tilstand, hvor hypertension resulterer. Hvis ubehandlet kan tilstanden gå videre til det, der betegnes som eclampsia, som kunne være potentielt dødelig. Pre-eclampsia er præget af højt blodtryk, usædvanlig hævelse af hænder, ansigt, fødder og protein i urinen. Der er ingen kur mod foreklampsi, bortset fra abort af graviditeten eller for tidlig fødsel.

Risikofaktorer

Nogle kvinder kan være i fare for en for tidlig levering. Et foster leveret før 37 uger af graviditet anses normalt for tidligt. Risikofaktorer for tidlig fødsel omfatter:

Tidligere for tidlig fødsel Abnormaliteter i livmoderhalsen eller livmoderen Gravid med flere fostre Brug af medicin eller alkohol Rygning Diabetes Højt blodtryk Tidligere abort

Fordele

Sænk risikoen for for tidlig levering ved at få ordentlig pleje i plejen. Røg ikke, drik alkohol eller brug medicin. Begræns koffeinindtag og træffe foranstaltninger for at afhjælpe unødvendig stress. Spis sundt og diskutér eventuelle bekymringer, du måtte have med din læge. Graviditet er en tid med lykke og tilfredshed og udfordrer også, da kroppen ændres dramatisk. Det er tid til at være travlt med at dekorere et planteskole og vælge det perfekte navn. Det er tid til forberedelse og forventning, mens du tæller dagene væk, indtil din smukke lille gør hans / hendes ivrige efterspurgte indgang til verden og dine arme.

Del:
Kommentarer